Una sortida al Col·legi Sant Josep

0
610

D’ençà de 1974 per motius familiars estic vinculat amb el col·legi Sant Josep de Vilafranca del Penedès. Des de llavors sempre m’ha cridat l’atenció la dificultat de l’accés de l’entrada principal. Unes escales que impedeixen accedir amb comoditat i seguretat a famílies amb cotxet, gent gran i persones amb mobilitat reduïda. Com que és una entrada catalogada, era difícil modificar-la i adaptar-la a la normativa que recull la llei.

En la meva etapa de president de l’AMPA, aquest assumpte es va posar damunt la taula, contemplant diferents alternatives sense haver de modificar aquesta entrada. Una ja la vaig manifestar en l’escrit publicat el setembre del 2010, titulat “De vegades s’ha d’explicar l’evident perquè s’arribi a entendre allò que és obvi”. Es tractava que a través d’un estudi d’arquitectura que es va realitzar, eixamplar la vorera de la rambla, coincidint amb les obres del pàrquing soterrat. La resposta de l’administració en aquella època va ser: problemes de pressupostos i no arribar a temps a les impugnacions del projecte.

Aquesta no seria una solució definitiva, ja que seguia havent-hi escales que impedien un accés còmode i pràctic. Aleshores es va prometre una entrada pel carrer Sant Pere i direcció única a la rambla, amb reforç de guàrdies municipals en hores punta.

D’això han passat més de deu anys. Possiblement abans que jo ja es van fer peticions com la que es va realitzar en la meva època com a president.

Aquest any hem rebut la grata notícia que s’ha habilitat un accés pel carrer Sant Pere. Només tinc un fill en aquest col·legi i l’any que ve comença batxillerat a l’institut. Però això no és motiu per no agrair públicament l’esforç de moltes mares i pares que altruistament, robant temps on no n’hi ha i en contra de molts obstacles, treballen perquè les famílies tinguin un futur millor, amb resultats tan gratificants com aquest.

Josep Canton

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI