11-S 2019: Exigim l’alliberament dels exiliats i presos polítics!

0
360

L’11 de setembre es commemora la Diada Nacional de Catalunya. Una jornada històricament caracteritzada per la reivindicació i la defensa dels drets individuals i col·lectius, que enguany, a més, arriba poc abans que es publiqui la sentència del judici als presos polítics independentistes, alguns dels quals fa gairebé dos anys que es troben en una presó preventiva totalment injustificable. Una situació sobre la qual s’ha pronunciat recentment el grup de treball sobre detencions arbitràries de les Nacions Unides, que n’ha demanat l’immediat alliberament.

El missatge que ens continua arribant des de l’Estat és ben clar: la unitat d’Espanya està per sobre de la democràcia. Ho vam comprovar amb les vergonyoses i brutals càrregues policials del referèndum de l’1 d’octubre del 2017, amb la persecució i denúncia de centenars de participants en diverses mobilitzacions independentistes o a favor del dret a l’autodeterminació, i ho veiem en l’existència de persones preses i exiliades en relació al referèndum defensat per la majoria de la població catalana.

Però aquesta ofensiva repressiva no s’ha donat només contra l’independentisme, sinó que respon a l’intent de consolidar i refermar el règim sorgit de la Constitució del 78. Al llarg dels darrers anys, músics, usuaris de xarxes socials, fotògrafs o artistes plàstics han estat censurats, forçats a l’exili i/o processats pel simple fet d’expressar les seves idees, en la majoria de casos contràries a la monarquia, a l’Estat espanyol o al capitalisme. A més, activistes de sindicats i de moviments socials han patit detencions, denúncies i empresonament per defensar els drets de tots i de totes.

En aquest context, reafirmem el nostre compromís en la defensa dels drets socials i les llibertats civils; volem mostrar novament el nostre suport a l’exercici del dret a l’autodeterminació, imprescindible per poder decidir el nostre futur; i ens unim per exigir la immediata posada en llibertat dels exiliats i dels presos polítics.

Som Poble – ERC, Junts pel Vendrell, Pel Vendrell Primàries Catalunya i Podem El Vendrell

El Vendrell

FER UN COMENTARI