Una dona pagesa a qui posen entrebancs

0
246

Soc una dona pagesa, filla d’agricultors. Vaig néixer a les Masuques i actualment visc amb la meva família a Sant Marçal. A l’agost vaig començar un gran projecte, que és el Parc de les Olors de Sant Marçal. A mi em va fer molta il·lusió, perquè era una manera d’ampliar la meva activitat i ajudar l’economia familiar. A més de l’activitat productiva de les plantes medicinals, també volem fer cultiu d’horta ecològica que comercialitzarem en venda de proximitat. Amb això volem contribuir a impulsar la cultura de les plantes aromàtiques i medicinals, amb l’objectiu de revalorar la flora útil mediterrània, a través d’una experiència de coneixement entorn les diferents espècies cultivades, el seu processament, les seves aplicacions a la cuina, en la salut, a través de visites guiades, tallers, cursos, etc.

També ens agradaria fomentar acords de col·laboració amb entitats que treballen amb persones amb discapacitat o risc de marginalitat social. Però m’he trobat amb una fredor per part de l’Ajuntament i em demana fer unes despeses que a altres pagesos no s’han exigit, i que actualment no puc suportar.

La Xarxa de Parcs de les Olors és un projecte cooperatiu portat essencialment per dones que fan una feina artesana, ecològica, ponderada i fidel, indispensable per a la supervivència de la petita agricultura, la salut i el benestar.

Brigitte Caralt

Sant Marçal

FER UN COMENTARI