Una rotonda a la cruïlla del carrer Zamenhof i la ronda Ibèrica, la més votada als pressupostos participatius de Vilanova

0
471

La proposta més votada dels pressupostos participatius 2019 ha estat la construcció d’una rotonda a la ronda Ibèrica amb Doctor Zamenhom. La proposta, valorada en 30.000 euros, ha obtingut 529 vots. Amb aquesta inversió es vol adequar i millorar l’accessibilitat i evitar el col·lapse del trànsit en hores punta de les persones que accedeixen a La Collada-Els Sis camins i als centres educatius Ítaca, Cossetània o l’IES Dolors Montserrat.

En aquesta edició s’han presentat un total de 247 propostes, de les quals finalment se n’han pogut votar 54 de diverses temàtiques relacionades amb l’accessibilitat i la mobilitat, ambientals, carrers i espai públic, carril bici, equipaments municipals, espais per a gossos i parcs infantils. Fins al 15 d’abril, data límit per participar, han votat als pressupostos participatius 2.180 persones (l’any passat van ser 1.911).

La construcció de la rotonda ha estat el projecte més votat, però se n’han escollit cinc més. Amb 516 suports, la segona proposta guanyadora és la instal·lació de lavabos al passeig de Ribes Roges, a tocar de la Platja de la República i que han de servir, sobretot, perquè els utilitzin les persones que fan esport a la zona. S’hi destinaran 20.000 euros.

405 persones han fet suport a la demanda de crear una zona d’ombra al pati de l’escola Volerany, pressupostada també amb 20.000 euros.

Crear un espai verd i un parc infantil públic a la plaça dels Franciscans, valorat en 30.000 euros, serà un dels altres projectes que s’impulsaran. També instal·lar una zona d’aparcabicis amb sistema antirobatoris a l’estació de tren. Aquesta idea, valorada en 30.000 euros, l’han votat 333 persones i permetrà tenir un servei obert els 365 dies de l’any, durant les 24 hores del dia.

Les altres dues propostes aprovades estan relacionades amb millores al sector mar. Per una banda, s’instal·larà un punt de llum a la plaça 1 d’octubre que servirà, sobretot, per fer-hi el cinema a la fresca. Per l’altra, es milloraran les instal·lacions de futbol platja, vora el Xiringuito l’U, amb la instal·lació de xarxes de seguretat  i adequant les condicions de la sorra dels camps, amb l’objectiu de millorar les condicions d’utilització de les instal·lacions i protegir la resta d’usuaris de la platja.

FER UN COMENTARI