Uns dels ambaixadors del Penedès

0
261

El Penedès té moltes persones il·lustres que són autèntiques ambaixadores d’aquest territori peculiar que està al mig de tot arreu. Un dels principals representants de la nostra idiosincràsia actual és el grup vendrellenc Lax’n’busto, que porta més de trenta anys d’història en els seus acords. He tingut la sort de gaudir de la presentació del seu darrer treball, “Polièdric”, i ens ha servit per recordar tota una època i una generació que hem crescut i viscut amb les seves cançons. Moltes de les seves peces ens recorden moments i etapes de la nostra vida. En aquesta minigira, que per desgràcia no ha trepitjat el Penedès, hem pogut comprovar que el grup està en plena forma i que són moltes les persones que des del primer moment fins al darrer, vibren amb la seva música.

Els Lax’n’busto representen un temps i un territori que amb el pas del temps va agafant solera i et permet una visió en perspectiva que els fa més grans. Algunes de les maneres de potenciar el nostre territori és a través del vi, de la platja i de tantes qualitats que tenim, però també tenim uns fills que són els nostres portaveus arreu, que de vegades ni ens n’adonem perquè els tenim massa a tocar dels nassos, i que hem de cuidar.

Molts personatges històrics han estat reconeguts en edat molt madura o quan ja havien deixat aquest món. Nosaltres tenim l’oportunitat de gaudir d’allò que és nostre i que ens representa actualment. Penseu que només tenim present, perquè el passat i el futur no existeix. Donem valor al moment i intentem que aquests acords penedesencs també sonin en aquest territori. No cal anar a Girona a compartir uns moments màgics. Nosaltres ho podem fer aquí dins, sense sortir d’aquest espai. Massa cops no valorem el que tenim i és una gran llàstima que els polítics no facin com alguns veïns que es desplacen aquí i allà per veure el seu grup de tota la vida.

FER UN COMENTARI