VeC demana millorar la mobilitat entre els centres del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf

0
496

El grup municipal Vilafranca en Comú ha demanat a la Generalitat que es creï una línia de transport que faciliti la mobilitat entre els tres centres del Consorci Sociosanitari de l’Alt Penedès i el Garraf: l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (Vilafranca), l’Hospital Sant Camil (Sant Pere de Ribes) i l’Hospital Sant Antoni Abat (Vilanova i la Geltrú).

Montse Romagosa, membre dels comuns, explicava que tots tres centres “són difícilment accessibles amb el transport públic, ja que hi ha poca freqüència d’autobusos entre les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf”. En aquesta línia, el regidor de VeC Ramon Arnabat afegia que “els taxis són cars i no tothom disposa de vehicle o d’agú que els pugui acompanyar”. Així, els comuns van presentar una proposta a la Generalitat el passat 3 de novembre per tal que en els propers tres mesos s’estructuri un estudi per valorar la instauració d’una nova línia d’autobusos entre els tres municipis afectats que millori la mobilitat entre les dues comarques i també entre els centres sanitaris.

“Segons dades que ens va proporcionar el mateix Consorci, el passat 2019 entre professionals dels centres i pacients que s’hi desplaçaven hi havia uns 27.000 viatges, i probablement enguany siguin superiors”, explicava Arnabat. “Creiem que és una xifra prou important comper considerar la creació d’una línia d’autobusos i decidir-ne la freqüència”, apuntava.

La proposta, feta a la Comissió de Transport, també implicaria l’aplicació de la solució de mobilitat que es conclogués en un període de sis mesos. D’aquesta manera, i segons afirmen des de Vilafranca en Comú, “s’aconseguiria millorar la mobilitat i intercomunicació entre les dues comarques a la vegada que s’estaria buscant una alternativa més sostenible als cotxes particulars”.

FER UN COMENTARI