Entre diumenge i dimecres ha estat amarrat al port de Vilanova el veler Astral de Proactiva Open Arms, organització que es dedica a rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics o pobresa. L’acció forma part de la campanya que l’ONG està promovent per la costa catalana i que té per objectiu sensibilitzar la població, especialment els escolars, sobre la crisi humanitària que es viu al Mediterrani.

Durant els quatre dies el veler ha estat obert al públic i ha acollit grups d’escolars de primària i secundària, tant de Vilanova com d’altres municipis. A banda de visitar el vaixell, s’han organitzat activitats, xerrades i tallers orientats a fomentar una educació basada en el diàleg, la convivència i la justícia.

La campanya, que inclou estades en vuit ports catalans, va començar a principis de novembre a l’Ametlla de Mar i ha continuat a Sant Carles de la Ràpita, Cambrils i Vilanova. Després de la capital del Garraf, el veler farà parada a Arenys de Mar, Blanes, Palamós i Roses.

FER UN COMENTARI