Avui s’han donat a conèixer els actes de la 75a edició de la Festa de la Bicicleta, que tindrà lloc el cap de setmana que ve.

“La del Vendrell és la festa d’aquesta naturalesa més antiga de Catalunya” ha ressaltat la regidora de Turisme, Eva Serramià. Justament, per commemorar l’efemèride, fa uns mesos es va demanar la col·laboració de tota la ciutadania per aconseguir fotografies de totes les edicions. Finalment, se n’han recollit més de 200 i amb elles s’ha creat un audiovisual que des d’avui divendres i fins al 28 de maig es projectarà cada tarda a La Fusteria i es complementarà amb una exposició de sis bicicletes antigues. A més, dijous a l’Oficina Jove del Baix Penedès s’inaugurarà la mostra “Viu els 75 anys de la Festa de la Bicicleta”.

Enguany, i com a novetat, la pedalada nocturna del Vendrell a Coma-ruga s’avança a divendres (dissabte juga el Barça la final de la Copa del Rei). Els actes continuaran l’endemà al Camp d’Esports on amb la Mostra Tot Sobre rodes, el campionat escolar infantil de patinets, l’exhibició i taller de Biketrial a càrrec de l’heptacampió del món d’aquesta disciplina, Àngel Batlle i la prova de 3 hores de resistència BTT. Ja a la tarda, a la plaça Vella, hi haurà un circuit sobre rodes perquè els més menuts provin l’Ezyroller i el Didicar.

Diumenge tindran lloc els actes més populars i festius. De bon matí, les matinades amb les Gralles del Baix Penedès anunciaran l’inici d’una de les festes més populars del calendari vendrellenc. A les onze, des de l’avinguda Camp d’Esports sortiran les carrosses i els ciclistes encapçalats pels Gegants i Nans del Vendrell i a la mateixa hora, des del carrer Quatre Fonts, sortiran els participants de les escoles Bressol i els grups de mobilitat reduïda. Tots ells confluiran a la Rambla on començaran les diferents carreres, es lliuraran els premis i se sortejaran les butlletes solidàries que enguany s’han venut a benefici de l’associació Avancem Junts, de suport a les famílies amb infants autistes.

FER UN COMENTARI