La ciutadania del Vendrell tria per votació popular, des de dimecres passat i fins al 10 de desembre, quins són els set tresors principals del patrimoni cultural del Vendrell. L’Ajuntament organitza juntament amb l’organització Capital de la Cultura Catalana aquesta acció promocional, que per una banda serveix com a prolegomen a la candidatura vendrellenca a esdevenir Capital de la Cultura Catalana l’any 2020, i per altra banda trasllada a la població la decisió de quines són les joies de la vila que creuen que han de servir de bandera en la promoció cultural de la vila. Del que en surti es crearan noves rutes turístiques que permetin conèixer la riquesa patrimonial del Vendrell.

Després que la ciutadania hagi plantejat les seves propostes (al mail info@ccc.cat o bé dipositant una butlleta en les urnes ubicades a l’Ajuntament del Vendrell, el Centre cívic L’Estació i l’Oficina de Turisme de Coma-ruga), del 12 al 28 de desembre es podrà votar entre les candidatures presentades i acceptades; la votació es pot fer als llocs citats i al web www.ccc.cat.

A partir de la segona quinzena de gener del 2017, es durà a terme un acte per lliurar un reconeixement a cadascun dels representants dels 7 tresors escollits, com a punt de partida a ulteriors accions de promoció dels elements elegits. Accions com un mailing a 600.000 persones de 73 països que han participat activament en alguna de les 27 campanyes anteriors que la Capitalitat Cultural, així com peces periodístiques dels 7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell per publicar en els mitjans de comunicació.

Les propostes poden ser patrimoni cultural (material o immaterial), natural, gastronòmic i esportiu. No està contemplada la candidatura de persones a títol individual.

FER UN COMENTARI