Aquest mes de juliol el Vinseum de Vilafranca acollirà la sisena edició del cicle de les Tertúlies a la Terrassa, un projecte que es du a terme cada estiu a partir de la col·laboració de la Biblioteca Torras i Bages, el museu, Penedès Televisió i la Llibreria La Cultural.

Les tertúlies giren al voltant de la presentació de quatre llibres d’autors i autores catalans. En l’edició d’enguany el cicle ha apostat per parlar de reptes i propòsits: no en va serà la nutricionista Carla Zaplana l’encarregada d’encetar el cicle el dimecres 3 de juliol, acompanyada del periodista local Josep Maria Soler.

Zaplana s’ha donat a conèixer a través dels seus llibres Sucs verds, Superfoods i Batuts verds; i també per la seva influència a les xarxes socials. La seva filosofia és la del menjar net: aposta pels aliments vegetals i la seva combinació amb altres ingredients sans que no siguin de procedència animal ni processats. La dietista presentarà el seu darrer treball, Menja net, exposant que una dieta completa sense carn, llet ni oli és possible.

La segona tertúlia anirà a càrrec d’Eva Piquer, fundadora de la revista cultural digital Catorze.cat; i Eva Armisén, pintora i il·lustradora. Juntes, i amb la introducció de la periodista Clàudia Climent, presentaran el llibre Evasions, que reflexiona sobre la vida i la seva complexitat.

El dimecres 17 serà el torn de l’esport amb la súperesportista Núria Picas que, acompanyada del periodista esportiu Tito Boada,  explicarà la seva passió per les curses de muntanya i la seva gestió dels èxits i fracassos, que ha exposat al seu darrer llibre, Ara o mai.

Finalment, el periodista Albert Galceran i el compositor, director i pianista Pedro Pardo, juntament amb la periodista Laia Paretas, tancaran el cicle amb el llibre Els homes clàssics, un recull del programa de Catalunya Ràdio que analitza i contextualitza la història de la música clàssica.

Totes les sessions es duran a terme a la terrassa del Vinseum a partir de les 20.15h del vespre i aniran maridades amb productes dels cellers Gramona i 1+1=3 i dels formatges Xerigots. A més, s’emetran per Ràdio Vilafranca en directe i també en diferit els dissabtes; i totes les tertúlies es podran recuperar a la pàgina web de PTV.

FER UN COMENTARI