Vilafranca començarà nou curs amb una línia més de 3r de primària

0
256
La regidora d'Educació, Xell Montserrat, amb els directors i directores dels centres de primària i secundària. // FOTO: LA FURA

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, s’ha reunit aquest matí amb els directors i directores dels centres de primària i secundària de la vila per enfocar el nou curs escolar.

Per la regidora aquestes reunions són necessàries per “exposar les prioritats educatives de l’equip de govern i compartir estratègies amb els centres educatius”. Montserrat assegurava que l’Ajuntament vetlla per proporcionar ajuts que fomentin l’escolarització i combatin l’abandonament escolar. És per això que es compromet a “treballar conjuntament amb la Generalitat i amb els centres de la vila, per la qual cosa cal escoltar les inquietuds i necessitats educatives a través d’aquestes reunions”.

De fet, el passat mes de juliol ja es va fer una primera trobada, i aquest dissabte la regidora es reunirà amb les llars d’infants. Montserrat ha destacat que les línies d’ajut i suport de l’Ajuntament als centres “són moltes” i que el pacte contra la segregació escolar “ha suposat millores els darrers anys, tot i que sabem que encara queda feina a fer”. La regidora també afirmava que l’Ajuntament “té un gran compromís a l’hora d’assegurar l’èxit educatiu d’infants i joves”, tant pel què fa als alumnes de Vilafranca com als que es matriculen als instituts vilafranquins i provenen d’arreu de la comarca.

Més alumnes a primària

Aquest curs 2019-2020 començarà amb una línia menys de P-3, que es perd a l’escola Pau Boada, i amb una línia més de tercer de primària, que s’assumirà a l’escola Dolors Piera. Actualment el gruix escolar es concentra als primers grups d’educació secundària (ESO), i les línies d’infantil i primària es veuen afectades per la baixada de naixements. Tot i així, la regidora valorava com a molt positiva la tasca de l’equip d’educació i la comissió de garanties d’admissió perquè “aproximadament el 97% de les sol·licituds acaben admetent-se a les escoles i instituts que es demanen”.

Pel què fa als cicles enguany no hi ha novetats, però es mantenen els nous d’activitat física esportiva i de guia d’enoturisme, que ja consolida la seva segona part.

FER UN COMENTARI