La millora general de l’activitat econòmica permetrà incrementar el pressupost municipal per tercer any consecutiu. Així ho ha anunciat aquesta setmana el govern sociovergent, que ha presentat la seva proposta de pressupost per a l’any vinent, que ascendeix a 53 milions d’euros, un 5,1% superior al 2017.

Aquesta major dotació dels comptes municipals permetrà destinar més recursos a les partides destinades a serveis a les persones, a la millora de l’espai públic i a la promoció econòmica, que es traduirà en més accions en aquests tres àmbits. Tanmateix possibilitarà una major dotació en el capítol d’inversions, que puja a 5,3 milions d’euros (incloent-hi els 1,7 milions que provenen de subvencions), i que arriba fins als 7,5 milions si s’hi suma el romanent de tresoreria previst aquest 2017.

Dos dels nous projectes que s’abordaran serà la primera fase de construcció d’un nou pavelló al costat de La Gamba (940.000 euros), que inclourà tres pistes esportives, i l’ampliació del cementiri municipal (120.000 euros), que comença a quedar petit. Tot i així les principals inversions recauran en projectes de llarg recorregut com són la segona fase d’ampliació del Vinseum (1,8 milions) i una nova fase d’urbanització de l’eix de la via (400.000 euros).

Altres partides destacades són els 300.000 euros que es destinaran al programa de rehabilitació d’habitatges, que permetrà acabar el mandat amb 120 pisos de lloguer social, o els 80.000 euros per a la posada en funcionament de l’equipament per a joves del mercat de la Pelegrina.

Des del govern s’ha volgut destacar els dos objectius amb què s’ha treballat per a la confecció del pressupost: garantir la qualitat de la cinquantena de serveis municipals que presta l’Ajuntament i posar en marxa tots aquells projectes de ciutat que poden generar oportunitats. Un fet que, segons el regidor d’Hisenda Aureli Ruiz, és possible gràcies a la bona gestió de les arques municipals, amb un consistori sanejat econòmicament.

El primer tinent d’alcalde Francisco Romero ha recordat que “dues terceres parts dels ajuntaments de més de 20.000 habitants tenen les seves finances intervingudes” i ha ressaltat que “Vilafranca és un exemple únic al país de municipi que amb un endeutament tan baix pot abordar un volum d’inversió tan gran”. En termes similars s’ha expressat l’alcalde Pere Regull, que ha refermat que “l’Ajuntament està en una bona línia d’incrementar el pressupost gràcies a una política possibilista i prudent”.

La proposta del pressupost pel 2018 es portarà a aprovació en el ple de la setmana vinent.

FER UN COMENTARI