Vilafranca no celebrarà el Vijazz 2020

0
1731
L'alcalde Pere Regull i el president de l'Acadèmia Tastavins Max Margalef. // LA FURA

Aquest matí l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, juntament amb el president de l’Acadèmia Tastavins, Max Margalef, han fet pública la decisió de no celebrar el Vijazz per evitar aglomeracions i possibles contagis de coronavirus.

“Fa unes setmanes vam dir de manera clara i diàfana que se celebraria el Vijazz que es pogués fer, adaptant-nos a la situació del moment, i el context és molt diferent avui que uns dies enrere” apuntava l’alcalde. Per Regull, el fet que s’hagi hagut de tornar a confinar el Segrià i que aquesta sigui una pràctica que s’està aplicant en altres zones demostra que “la pandèmia encara no s’ha aturat, hem comprovat que el virus ja no està en recessió i no volem cometre cap irresponsabilitat”.

L’alcalde comentava que la decisió s’ha pres veient que no es podria fer un Vijazz que complís amb els seus objectius principals, “la difusió del Penedès i els seus vins i el maridatge d’aquests amb el jazz de qualitat, cosa que sempre atrau a molta gent tant portes endins com portes enfora, i seria complicat evitar aglometacions i limitar moviments i trasllat de persones”. L’alcalde assegurava que s’haurien vist obligats a celebrar un “Vijazz sota mínims i amb unes limitacions que no ens permetrien arribar a tothom a qui voldíem arribar, de manera que seria un contrasentit”.

Per la seva banda, el president de l’Acadèmia Tastavins Max Margalef apuntava que la decisió s’ha pres després d’un gran nombre de reunions setmanals amb els organitzadors, cellers i membres de Protecció Civil i epidemiòlegs per tal de “prendre la decisió de manera freda i professional, deixant el cor i l’estómac de banda”.

Margalef explicava que s’havia estat treballant amb cinc opcions de Vijazz diferents; des de celebrar-no de la manera més habitual possible fins a la seva suspensió definitiva, passant per mesures de seguretat que suposaven limitar els accessos i perimetrar la fira, augmentar la distància entre estands i en zones de tast o controlar l’aforament, entre altres. A banda de la preocupació per la salut de la població, Margalef afegia que el cost econòmic d’un Vijazz amb limitació de participants seria molt elevat. El president de l’acadèmia ha volgut agrair “la confiança plena que ens han dipositat els 22 cellers que havien confirmat la seva participació i tots els músics que anaven a venir, amb qui volem comptar per a properes edicions”.

Finalment, Regull ha fet una crida a tota la població argumentant que “cal que tothom es torni a posar les piles i extremi les precaucions, perquè ja sabem quins efectes tindria un confinament per la nostra salut mental i econòmica”.

FER UN COMENTARI