Vilafranca obrirà els casals d’avis els caps de setmana en cas d’onada de calor

0
137

Aquest dimarts el regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, ha presentat el protocol municipal davant les onades de calor d’aquest estiu. La presentació ha arribat després d’uns dies de temperatures extremes registrades arreu de Catalunya.

El regidor explicava que la majoria de mesures, que des de l’ens recomanen especialment a col·lectius vulnerables com la gent gran, són “de sentit comú”: “és una evidència que hi ha canvi climàtic i cada vegada hi ha més onades de calor, que enguany han començat molt més aviat que de costum. Quan durant tres dies o més s’arriba als 35 graus es considera que ens trobem en onada de calor, i per això cal passejar per l’ombra i evitar les hores més intenses, dur una gorra, beure aigua en abundància i hidratar-se bé…”.

Zaballa recordava que a partir d’una certa edat “l’alarma del cos que ens indica que hem de beure aigua ja no s’activa” i cal estar alerta. En aquest sentit, el regidor anunciava que Vilafranca disposa de quatre refugis climàtics interiors amb aire condicionat i fonts d’aigua: els casals d’avis municipals del Tívoli i de l’Espirall, l’Escorxador i la biblioteca Torras i Bages. A més, el regidor de Drets Socials assegurava que les persones majors de 80 anys que viuen soles a la vila, de les quals se n’han detectat unes 360, rebran com a mínim dues trucades aquest estiu per rebre informació del protocol davant les onades de calor i per fer una revisió de la seva situació.

Com a novetat, els casals d’avis municipals també obriran les seves portes durant els caps de setmana quan es declari una onada de calor, posant les instal·lacions a disposició de 10 a 13h i de 16 a 20h.

Finalment, el regidor recordava que Vilafranca disposa de “nombroses zones amb arbrat, bancs i fonts com el parc del Tívoli, el parc de la Pau, la rambla Nostra Senyora, el parc de la Pelegrina o el parc de Sant Julià”.

FER UN COMENTARI