Vilafranca, primer municipi de Catalunya en implantar la senyalització turística intel·ligent

0
2751
Augusto Ramos, la regidora de Turisme, Dolors Rius, i l’alcalde Pere Regull, davant d’un dels pals de senyalització que incorpora un punt beacon.

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat aquesta setmana una innovadora proposta per convertir el municipi en una destinació enoturística intel·ligent. Es tracta de la plataforma inventrip, una App que conté tota la informació que es pot trobar a l’Oficina de Turisme i que permet tant preparar la visita al municipi amb antelació, elaborant itineraris, com accedir a gran informació durant la mateixa visita in-situ, gràcies a la incorporació en la senyalització turística de codis QR i de la nova tecnologia “Beacon”. Una tecnologia que permet enviar informació als dispositius mòbils mitjançant un sistema de buetooth de baixa energia (BLE), sense necessitat de consumir dades.

45 codis QR i 18 punts beacon
En concret, s’han substituït 45 senyals d’edificis patrimonials per uns de nous d’acer corten que inclouen un codi QR i s’han instal·lat 18 punts beacon en els pals de senyalització peatonal ja existents al casc antic i en edificis emblemàtics situats fora del radi d’acció com els claustres dels Trinitaris i de Sant Francesc.

Tal com ha explicat Augusto Ramos, gerent de Sismotour, l’empresa que ha desenvolupat la plataforma, els beacons són una nova tecnologia que desenvolupa el concepte d’Internet de les coses. “Abans els visitants havien d’anar a l’Oficina de Turisme, on se’ls facilitava informació de la destinació en paper. Ara, a ple segle XXI, l’Oficina de Turisme és el mateix territori. Segons on es troba el turista li donem la informació del seu voltant”, ha recalcat Ramos, que també ha destacat que “amb aquesta tecnologia disposem d’informació actualitzada les 24 hores, els 365 dies de l’any, en l’idioma del turista i gratuïtament”.

Amb la implantació d’aquest nou projecte, Vilafranca es converteix en el primer destí enoturístic de Catalunya en connectar amb el turista digital a través de la senyalització intel·ligent. Santa Susanna, a la costa del Maresme, la posarà en marxa la setmana vinent. Ambdós municipis se sumen a altres destinacions que ja ho han implementat com la ruta del Vi Ribera del Duero, Sanxenxo, Eivissa, Cambados, las Palmas de Gran Canària i Màlaga.

Rutes Modernista i Medieval
El projecte, que ha estat subvencionat amb 34.000 euros de la Diputació de Barcelona, que contribuiran a finançar dues terceres parts del seu cost total, s’ha complementat amb la instal·lació de 70 senyals adossats a terra que indiquen el recorregut de les rutes Modernista i Medieval de Vilafranca. També s’han col·locat algunes petjades del futur Camí del Vi que portaran a la Torre de les Aigües.

FER UN COMENTARI