Vilafranca programa nou concerts, set espectacles teatrals i un multidisciplinar

0
925

L’Auditori Municipal va acollir dimarts al vespre l’acte de presentació de la programació d’arts escèniques professionals d’entre setembre i gener de 2020 al Teatre Cal Bolet i de l’Auditori. En total seran disset espectacles: nou de música, set de teatre i una obra multidisciplinar. La temporada combinarà actuacions protagonitzades per primeres espases del país amb produccions locals amb intervenció d’artistes del Penedès.

En teatre hi haurà grans produccions com Això ja ho he viscut, de La Perla 29, dirigida per Sergi Belbel i amb un repartiment que inclou Lluís Soler i Sílvia Bel, entre altres; Rhümia, de la companyia Rhum & Cia, que farà riure i despertar emocions alegres i absurdes; i Lapònia, amb Meritxell Calvo, Roger Coma, Meritxell Huertas i Manel Sans.

Les propostes de petit format del divendres al vespre són variades: des de Les coses excepcionals, de Pau Roca, fins a Arma de Construcción Masiva, una reflexió sobre l’educació de la jove companyia José y sus Hermanas; i Els dies mentits i Estat Decepció, de la Flyhard Produccions. L’espectacle multidisciplinar serà Not a moment too son (En el moment precís), dirigit pel vilafranquí Ferran Carvajal, que és una mirada íntima envers els darrers dies del ballarí Merce Cunningham.

La programació de música arrencarà amb l’espectacle Papà Mozart amb Joan Pera, Roger Pera i l’Orquestra Simfònica del Vallès. Clara Peya, Premi Nacional de cultura 2019, portarà a Vilafranca el projecte “Estómac”. També Mariola Membrives pujarà a l’escenari per interpretar Lorca. Salvador Vidal i un quartet de corda format per músics de les darreres temporades de clàssica de l’Auditori oferiran un viatge a través dels grans clàssics de les grans bandes sonores del cinema.

El treball més personal de la jove saxofonista Eva Fernández, la guitarra de Pau Figueres amb la seva banda i el nou treball de Xarim Aresté seran també els protagonistes de la programació musical de l’Auditori, d’una temporada que es tancarà amb Praxinoscopi de Criatures.

Públic creixent

L’any passat van seguir la programació de Cal Bolet i l’Auditori Municipal de Vilafranca 24.891 persones, de les quals 8.400 van assistir als espectacles per a adults (+13,7%). La mitjana de l’ocupació segueix pujant, és ja del 73,4% i 200 persones (+25%). També s’ha incrementat el nombre d’Amics de Cal Bolet i l’Auditori, arribant a les 4.100 persones, segons fonts municipals.

Aquesta setmana s’han posat a la venda a taquilla entrades anticipades i abonaments a persones titulars del Carnet d’Amic; per internet, els titulars del carnet, es podran comprar a partir de dissabte, i a partir de dijous que ve s’obrirà la venda a tothom.

Els abonaments compten amb un 50% de descompte si es va a set o més espectacles i també en cas de joves (fins a 30 anys) que vagin a dos o més actuacions; del 35% per anar a entre quatre i sis espectacles; i del 25% per anar a dos o tres.

FER UN COMENTARI