Gelida, Subirats, Sant Llorenç d’Hortons i Vilafranca acolliran sis concerts dins del Barnasants

La nova edició del festival Barnasants tindrà quatre municipis de l’Alt Penedès com a subseus. Gelida, Subirats, Sant Llorenç d’Hortons i, per primera vegada, Vilafranca, acolliran un total de sis concerts.

El Barnasants és un festival internacional de cançó d’autor i un projecte cultural que se celebra anualment des de 1996 i que està liderat per l’activista cultural Pere Camps. En aquesta 24a edició el lema és “Feixisme mai més” i s’han programat un total de 104 actuacions per diferents pobles de les Illes Balears, l’Alguer, l’Aragó, el País Valencià i Catalunya.

A l’Alt Penedès el primer concert serà el de Joanjo Bosk, el 8 de febrer al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal. Bosk presentarà l’espectacle Cançons de terra i llibertat, en el qual interpretarà clàssics de la cançó universal i del cançoner popular antifeixista. El 22 de febrer serà Èric Vinaixa el que actuarà a l’Auditori Municipal de Vilafranca presentant el seu cinquè disc, Caos al mig del camí. En aquest treball Vinaixa, que s’acompanya d’una banda de cinc músics, parla a cor obert de les reflexions vitals d’un músic i recull la seva manera de veure el món. El tercer concert portarà a Ivette Nadal i Caïm Riba al Centre Cultural de Gelida el pròxim 2 de març. Plegats presentaran l’espectacle Ritme Interior, un recital que revisa els quatre discs anteriors de la cantans i inclou temes nous.

El 10 de març, l’Auditori Municipal de Vilafranca acollirà novament un concert del Barnasants, serà el de Les Kol·lontai que portaran a escena el seu darrer disc, Cançons violeta. En ell les quatre cantautores presenten cançons feministers per a la llibertat i la igualtat, interpretant cançons que parles de dones que lluiten i estimen. Unes setmanes més tard, el 31 de març, serà l’actriu Marcè Sampietro acompanyada del compositor Eduard Iniesto qui pujarà a l’escenari de la Unió Casal Gelidenc per apropar al públic l’obra poètica de Maria Mercè Marçal. Finalment, el darrer concert serà el 6 d’abril a la Sala de Sant Llorenç d’Hortons. El cantant Cris Juanico oferirà un concert íntim a duo, amb un reprtori que inclou una selecció de les millors peces que l’han acompanyat al llarg dels més de 25 anys de carrera musical.

 

FER UN COMENTARI