El vilafranquí Manuel Güell publica “Emociones en serie”

0
1698

El vilafranquí Manuel Güell ha publicat el seu darrer llibre: Emociones en serie. De la inteligencia emocional a la inteligencia ética. Un assaig on l’autor proposa un diàleg entre les emocions i les decisions ètiques, un diàleg entre la psicologia i la filosofia.

La tesi del llibre és que darrere de tota decisió ètica s’amaga una emoció. Seguint aquest argument el treball conclou que una persona amb una bona intel·ligència emocional prendrà millors decisions ètiques i per això parla de manera metafòrica d’ “intel·ligència ètica”. Els arguments de l’autor per defensar aquesta tesis es basen en les darreres aportacions de la neurociència, la psicologia i d’autors clàssics de filosofia que ham relacionat l’ètica amb les emocions, des d’Aristòril a Spinoza i Hume.

Una de les singularitats de l’assaig és que exemplifica la seva tesis amb conductes dels personatges de conegudes sèries de televisió com Juego de Tronos, Narcos, Fargo, The Hundred, Black Mirror, Homeland, Scandal, Vikings, Los Simpson o Modern Family.

El llibre, publicat per l’editorial Comanegra, es presentarà el 9 de març a la biblioteca Torras i Bages de Vilafranca.

FER UN COMENTARI