Dimecres es va presentar la nova programació de la temporada d’espectacles que tindrà lloc a l’Auditori Eduard Toldrà, el Teatre Principal i La Sala. En total, una trentena de propostes culturals que s’aniran succeint entre els mesos de març i juny i que combinen teatre, música, dansa i exposicions de diverses disciplines.

Es tracta d’una programació que inclou tant propostes de reconeguda solvència com espectacles de producció local i muntatges arriscats que necessiten una plataforma per donar-se a conèixer. Tots ells, tal com va destacar la regidora de Cultura Teresa Llorens, comparteixen un segell de qualitat. “Una qualitat”, va afegir, “imprescindible per fer polítiques públiques que ajudin a apropar la cultura a la ciutadania”.

Pel que fa a les propostes teatrals sobresurten textos com L’Hostalera, una reinterpretació de la comèdia de Carlo Goldoni, Claudia, una producció del Grec 2016 interpretada per una filla de desapareguts de la dictadura argentina, i Ossos, un divertit muntatge que permetrà veure Toni Albà i Fermí Fernández novament dalt de l’escenari a la recerca dels ossos de Miguel de Cervantes. La rebel·lia possible, amb la vilanovina Núria Valls entre l’elenc, La Porteria, de l’Escotilló GT, i Pluja, un espectacle de Guillem Albà i Clara Peya sobre la vulnerabilitat, són altres de les propostes destacades.

La cantant catalana Judit Nedderman, que presentarà el seu darrer disc Un segon, encapçala el cartell musical, que presenta propostes molt diverses com un homenatge a Mozart i Beethoven a càrrec de Singularis Quintet, creat en el si de la càtedra de música de cambra del prestigiós Quartet Casals, o un repàs per les millores bandes sonores de la història de la mà de Gio Ensemble i Marc Timón (guanyador de tres Jerry Goldsmith Awards). També tindrà un espai dins la programació la Camerata Eduard Toldrà, que oferirà tres concerts. En destaca una interpretació de clàssics del segle XX, dirigia pel reconegut Edmon Colomer.

La dansa arribarà de la mà de la companyia Iron Skulls, que presentarà l’espectacle Sinestesia, una fusió de dansa urbana, contemporània i arts marcials, i del projecte pedagògic Tots Dansem, una col·laboració amb el Mercat de les Flors que permet a escolars vilanovins endinsar-se en aquesta disciplina.

Ja en l’apartat d’exposicions, sobresurten una retrospectiva del pintor sitgetà Artur Duch, una mostra de la ceramista Rosa Oter, guanyadora del Premi Donart 2017, una exposició que reunirà el treball de 65 il·lustradors en el marc del cinquè aniversari de la fira “Va de contes” i Exili, un treball de Martí Sanchís, estudiant de l’Institut Dolors Mallafrè, que convida a reflexionar al voltant de la crisi dels refugiats.

FER UN COMENTARI