Vilanova reaprofita els excedents dels àpats escolars amb finalitats socials

0
1065
Gisela Vargas, acompanyada de representants de les tres escoles, l'Economat i del Grupo 5/14.

Vilanova ha posat en marxa un projecte que té per objectiu reaprofitar els excedents alimentaris dels menjadors escolars amb finalitats socials. De moment, si han sumat tres escoles de la ciutat, l’Aragai, el Margalló i el Sant Bonaventura, que congelaran els excedents dels àpats en carmanyoles que es recolliran de forma regular per incorporar-les com a racions de menjar cuinat per les famílies usuàries de l’Economat. Les racions també serviran per abastir l’Espai Sopem, un nou projecte social que entrarà en funcionament a partir del 2 d’octubre.

Aquest nou projecte, impulsat per l’associació Grupo 5/14, entitat que neix de l’Església Cristiana del Garraf, oferirà sopars dos dies a la setmana, els dilluns i dijous de 8 a 2/4 de 10 del vespre, al centre cívic La Geltrú. El servei, que es prestarà a través de persones voluntàries, pretén ser també un espai d’acollida, de vincle, relació i companyia.

Doble objectiu
Tal com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas, “l’objectiu del projecte és doble: lluitar contra el malbaratament alimentari i garantir l’alimentació a col·lectius en situació de vulnerabilitat”. Vargas també ha destacat que “és un projecte rodó, perquè comença i acaba a la ciutat, gràcies al treball comunitari amb les escoles, les empreses que gestionen els menjadors, l’Economat i l’entitat Grupo 5/14” i ja ha avançat que la voluntat és sumar el màxim de centres educatius possibles”.

La regidora també ha posat en valor la creació del nou Espai Sopem, ja que permetrà ampliar la xarxa de dispositius que ofereixen alimentació a la ciutat: el menjador social, els dos espais diaris d’esmorzars (Cafè Caliu i Esmorzar en companyia), i la Casa d’Empara, que serveix entrepans i carmanyoles al migdia.

FER UN COMENTARI