Vilanova se suma al programa Reallotgem.cat

0
105

Vilanova i la Geltrú s’ha adherit al programa Reallotgem.cat, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. D’aquesta manera, la ciutat serà una de les que podrà oferir habitatges destinats a famílies en situació d’emergència habitacional.

Mitjançant el programa, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya arrenda habitatges de propietat privada per poder-hi allotjar, per la via de la cessió d’ús, les persones en situació d’emergència econòmica i social que, havent obtingut proposta favorable d’adjudicació d’habitatge per part de la Mesa d’emergències, estiguin pendents de reallotjament.

El programa fa una crida als propietaris d’habitatges ubicats en municipis on hi ha casos de persones en situació d’emergència pendents de reallotjament. Serà l’Ajuntament qui farà la captació d’aquests habitatges, i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya compensarà aquestes gestions fent una aportació de 450 euros per habitatge captat i incorporat al programa.

Els habitatges hauran de disposar de cèdula d’habitabilitat vigent, estar en condicions que permetin ser ocupats de manera imminent, i tenir d’alta els subministraments, o bé disposar dels butlletins necessaris per poder donar-los d’alta. Els propietaris en aquest cas també gaudiran de la bonificació del 90% de l’IBI. El contracte de lloguer tindrà una durada mínima de cinc anys. Com que el programa és una mesura de xoc, un cop finalitzat aquest termini, els propietaris podran decidir no seguir oferint l’habitatge.

FER UN COMENTARI