Voteu República!

0
240

A les eleccions de l’Assemblea de Representants del Consell per la República s’hi han presentat 525 candidatures, 457 (87%) independents i 68 (13%) càrrecs electes, membres de Junts, Primàries, Demòcrates, CUP, ERC, MÉS i Solidaritat. Aquest parlament popular estarà format per 121 representants: 81  (67%) formen el bloc territorial elegits en les diverses circumscripcions electorals (la vegueria del Penedès ho és per primera vegada) i 40 (33%) formen el bloc dels càrrecs del Principat de Catalunya, elegits en circumscripció única.

Pel que fa al bloc territorial, a la vegueria del Penedès li corresponen 4 dels 81 representants, i s’han presentat i acceptat inicialment 29 candidatures: 22 homes (81%) i 7 dones (19%). Per comarques: 8+1 de l’Anoia, 3+1 de l’Alt Penedès, 5+4 del Baix Penedès i 6+1 del Garraf. Segons el reglament, “En cada circumscripció són elegides les candidates dones més votades fins a cobrir la meitat dels representants corresponents; un cop feta aquesta assignació de representació són elegits els candidats amb més vots”. Això vol dir que en el cas del Penedès sortiran com a mínim 2 dones d’entre les 7 candidates, i com a màxim 2 homes d’entre els 22 candidats.

Pel que fa al bloc de càrrecs, s’han presentat 3 candidats penedesencs (2 homes del Baix Penedès i 1 dona de l’Alt Penedès) que formaran part de la llista general de 68 candidats, d’on sortiran els 40 elegits triats seguint el mateix criteri pel que fa a la composició de dones i homes.

La votació se celebrarà el 29, 30 i 31 d’octubre, de manera telemàtica i a través de l’app del Consell, i el 14 de novembre a les 11 del matí se celebrarà la primera Assemblea de Representants de la primera legislatura.

Fèlix Simon

Santa Margarida i els Monjos

FER UN COMENTARI