Reintroducció de l’òliba a l’Heretat Segura Viudas

0
396

L’Heretat Segura Viudas, en el marc del projecte de promoció de la diversitat de l’entorn, ha reintroduït quatre polls d’òliba, criats en captivitat al Centre de Fauna de Camadoca, mitjançant un niu artificial a la seva finca.

L’equip del celler en fa l’acompanyament diari i els proporciona aliment. Quan les òlibes puguin volar, es retirarà la reixa que actualment tapa la sortida del niu perquè les aus explorin l’entorn i hi puguin tornar quan ho desitgin. Allà hi continuaran trobant menjar fins que es pugui certificar que són autosuficients. Per la tendència natural d’aquestes aus a tornar al lloc on s’han criat per reproduir-se, s’espera que les òlibes romanguin al territori i hi criïn en els pròxims anys, de manera que l’espècie s’estableixi a l’entorn de l’Heretat.

Regular l’ecosistema

L’òliba és l’única representant de la família dels titònids a tot el territori europeu i en els darrers anys les seves poblacions han minvat degut a diverses causes, entre elles, les transformacions de l’entorn natural (canvis en el cultiu, abús de pesticides i pèrdua de llocs per nidificar). Aquestes aus nocturnes són clau per regular l’ecosistema gràcies a la seva dieta, basada sobretot en rosegadors i insectes.

FER UN COMENTARI