11.000 joves participen a la primera Acampada Jove de Sant Sadurní

1
316
El grup Buhos va ser un dels plats forts de l'Acampada. // ACAMPADA JOVE

El passat cap de setmana, de dijous a dissabte, Sant Sadurní acollia la 25a edició de l’Acampada Jove, les jornades festives, socials i polítiques que organitzen cada any les Jovetuts d’Esquerra Republicana (JERC).

L’Acampada és un festival político-musical que acull artistes de renom del panorama català i també grups internacionals, i que organitza xerrades i activitats relacionades amb l’actualitat política, on hi participen representants i activistes generalment vinculats amb Esquerra Republicana i amb els valors de les JERC. Després de més d’una dècada d’edicions a Montblanc, precedides per nou anys a Arbúcies i quatre a Sant Celoni, aquest 2022 ha acollit la primera Acampada Jove al Penedès, en diversos espais de Sant Sadurní d’Anoia.

Públic entregat

Segons explicava la directora del festival, Kènia Domènech, la primera edició de l’Acampada Jove a la capital del cava ha comptat amb “una molt bona acollida i un públic immillorable i molt entregat”. Enguany a l’Acampada hi han participat unes 11.000 persones, entre el públic assistent, els participants als actes (com Oriol Junqueras, Raül Romeva, el president de la Generalitat Pere Aragonès o Arnaldo Otegui, entre altres) i els centenars de joves voluntaris de les JERC que any rere any contribueixen a la realització del festival.

En aquest retrobament, posposat durant dos anys a causa de la pandèmia, el públic ha gaudit de les actuacions de grups com Ginestà, El Pony Pisador, la penedesenca Sidral Brass Band, Tribade, Lildami, Mafalda, Roba Estesa, La Fúmiga, The Tyets, Jazzwoman o Auxili, entre altres: l’Acampada Jove 2022 ha comptat amb les actuacions de quasi una trentena de grups i artistes diversos.

A més, Montblanc ha acollit una nova edició del concurs de grups novells de música jove de l’Acampada, que enguany ha guanyat el grup gironí Oxigen i que per tant actuaran a l’edició de l’any vinent. En l’edició de Sant Sadurní el grup El Ventilador han estat els que van guanyar el concurs Música Jove 2019 i els que van encetar, dijous passat, la 25a Acampada.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI