Uns 6.000 alumnes, quatre mil dels quals d’educació primària, van començar ahir dijous les classes. Un nou curs escolar que al Vendrell arriba marcat per dues novetats destacables: per una banda la posada en marxa del nou institut-escola del Botafoc i , per l’altra, l’increment de l’oferta formativa amb dos cicles formatius més (un grau mig d’activitat esportives i un de superior sobre integració social, ambdós impartits a l’instut Andreu Nin).  I encara dins dels cicles formatius, enguany el cicle d’Educació infantil de l’Andreu Nin es traslladarà al nou institut-escola per tal de facilitar que les pràctiques del grau es puguin fer en el mateix centre.

Nou centre de formació per adults

Per altra banda, la regidora d’Educació, Silvia Vaquero, ha anunciat que l’Ajuntament té ja molt avançat un nou centre d’educació integral d’adults per donar resposta a l’alta demanda de formació que té ciutadania del Vendrell. Tot i això, no ha ofert cap més detall sobre l’emplaçament d’aquest nou centre així com la seva posada en marxa.

El nou institut-escola

Dijous a les nou del matí obria portes el nou institut-escola  del Botafoc (fins ara escola Teresina Martorell). Ho feia amb dues línies de primer d’ESO i un total de 341 alumnes i 39 professors. “Tenim molt bones expectatives per aquest curs. Hem treballat molt durant l’estiu perquè el projecte fos possible i estem satisfets de veure com els canvis ja s’estan produint”, explicava la nova directora del centre, Yolanda Vallvé.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, també es mostrava satisfet amb l’assoliment del nou institut-escola i assenyalava que ha estat possible gràcies al treball conjunt del departament d’Ensenyament i de la Generalitat. Martínez ha recordat que el centre darrerament rebia poca demanda i calia “capgirar la situació”. L’alcalde ha subratllat que un dels principals objectius, era aconseguir cobrir les places per les dues línies d’ESO i “de moment ja l’hem assolit. Estem convençuts que l’institut-escola serà una bona solució per revertir la realitat de l’escola”, ha afegit.

El nou institut-escola encara no té nom. Tal com ha explicat la directora, seran els mateixos alumnes els que la setmana que ve votaran una de les quatre propostes que hi ha sobre la taula: Vendrellus, Pont de França, 360º o Àngel Tobies.

FER UN COMENTARI