Després de mesos d’incertesa, les tres branques de Freixenet (Ferrer, Hevia i Bonet) sembla que han arribat a un acord per facilitar liquidesa als membres de la família que volien vendre el seu capital. Segons va avançar dilluns El Confidencial aquest acord, que es podria tancar a finals d’any, passa per la venda d’entre un 20 i un 25% de les accions de la companyia a la multinacional alemanya Henkell & Co, que tot i que en un inici pretenia tenir la majoria de l’empresa, finalment ha acceptat entrar-hi amb una participació minoritària però rellevant.

Tal com detalla El Confidencial la família Hevia posarà a la venda el seu 29% de les accions per valor de 145 milions d’euros. Una part les adquirirà el gegant alemany i una altra la família Ferrer, que passaria de tenir l’actual 42% a més del 50%, convertint-se així en l’accionista majoritària. També es produiran canvis en la branca familiar dels Bonet. Segons El Confidencial, el president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, i la seva germana, Pilar Bonet, no es desvincularan dels seus respectius paquets del 7,25%. En canvi, els altres dos germans Bonet, Eduald i Pedro, sí que vendran, però només una part de les seves accions i es mantindran com a accionistes de la societat.

Tot i que l’empresa no ha comunicat oficialment cap informació, sembla que el serial viscut els últims mesos a Freixenet arriba a la seva fi. “Afortunadament hi ha una bona harmonia familiar”, va sentenciar el president de Freixenet dilluns en l’acte de presentació de la campanya de Nadal. Tot i no donar gaires detalls sobre els possibles canvis en el si de la companyia va reconèixer que “l’oferta que tenim sobre la taula és molt seriosa”.

FER UN COMENTARI