El celler Agustí Torelló Mata ha inaugurat recentment la primera rotonda del cava de Sant Sadurní, uicada davant del Mon del Cava. La iniciativa ha tingut lloc en el marc de la proposta que, fa uns mesos, l’Ajuntament de Sant Sadurní va llençar a totes les empreses de la vila per assumir el cost de fer i mantenir les rotondes del poble. Des del celler es va entendre la iniciativa com una forma de col·laborar amb el poble, embellint un espai públic a l’estil del que es fa a molts països on el mecenatge és part de la cultura popular.

El projecte representa una estructura de botella de cava arrelada als quatre punts cardinals: Nord, Sud, Est i Oest, amb les varietats pròpies del cava: Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Trepat. Quatre colors de terres diferents que marquen la diferència d’un poble amb vocació de capital universal. La idea del projecte, de Ramon Robert (Estudi Connecta), l’han portat a terme artesans i empreses del poble. Francesc Rossell ha estat l’artista del ferro que ha donat vida a l’ampolla.

La inversió de 25.000 euros està lligada a una concessió de cinc anys, prorrogables a cinc més. El resultat és un espai nou, diferent, elegant i emblemàtic del cava, que espera tenir continuïtat en altres empreses perquè Sant Sadurní es converteixi en l’únic lloc del món, embellit per les empreses que configuren el sector del cava.

FER UN COMENTARI