Ametller Origen aposta pels productes artesans amb 24 formatges locals

0
177

Ametller Origen reforça el seu compromís amb els petits productors amb la incorporació de dotze formatgers locals. La companyia d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat vol donar sortida als formatges artesans d’elaboradors del territori català i d’una qualitat única.

“Volem posar en valor els petits productors de formatges, la història humana que hi ha al darrere i la seva manera artesana d’elaborar els formatges”, explica el director general i cofundador d’Ametller Origen, Josep Ametller.

Es tracta d’una selecció molt cuidada de 24 formatges de vaca, ovella i cabra, d’entre dues setmanes i un any de curació. Cadascun d’aquests formatges està elaborat en petites granges, amb llet de ramats propis i de proximitat que dona com a resultat produccions limitades de formatges de gran valor gastronòmic. “Volem donar a conèixer la singularitat i diversitat d’aquests formatgers”, ha dit Ametller, que destaca d’aquests formatges la seva “gran personalitat i ànima, que sovint els costa arribar a la gran distribució”.

Els formatges, que es poden comprar en petites porcions on line i a les botigues físiques, són dels formatgers catalans Ancosa (la Llacuna), Espinelves (Espinelves), Cal Músic (Navàs), La Valette (Sant Llorens de Morunys), El Molí de Ger (Ger), L’Abadessa (la Seu d’Urgell), Le Bolut (Galliners), La Xiquella (La Vall d’en Bas), Can Gorgs del Montseny (Montseny), El Miracle (Riner), Mas Rovira (Sora) i Can Xicoy (Arenys de Munt).

FER UN COMENTARI