La primera tinent d’alcadia Blanca Albà assumirà les competències d’Espai Públic, mentre que Medi Ambient passarà a mans del regidor Francesc Xavier Serra. Aquests són els principals canvis en el cartipàs municipal, després que l’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, hagi expulsat del govern Marta Jofra i Jaume Aliaga, davant les acusacions per presumptes irregularitats que aquests van difondre en un comunicat.

Però aquestes no són les úniques modificacions en el cartipàs de l’Ajuntament. La nova reorganització del govern municipal (ERC-Junts) otorga les competències d’Acció Social al regidor Oriol Huguet; Convivència i Equitat caurà en mans de Conxi Martínez; la regidoria de Memòria Històrica serà per Adrià Guevara; i, finalment, Jaume Carnicer ocuparà el departament de Memòria Històrica. L’objectiu és que els dos partits del govern tinguin presència a tots els àmbits i arribar de la millor manera possible al final del mandat, ara més lluny de la majoria absoluta. “Som govern en minoria, ara de deu, però som també un govern compromés amb les persones i perquè aquesta ciutat pugui seguir amb la seva transformació”, ha dit l’alcaldessa.

El reforç del servei de recollida de residus, el detonant

Des de l’Ajuntament lamenten que s’hagi arribat fins a aquesta situació i asseguren sentir-se “molt decebuts” per les formes en què es va produir la renuncia de Jofra i Aliaga. Expliquen que es van assabentar a través d’un missatge de WhatsApp, després d’haver compartit una reunió de govern el passat dimarts: “Després de treballar tres anys plegats, parlant segurament hauriem acabat d’una manera més correcta”.

Blanca Albà també ha assegurat que les acusacions rebudes al voltant del celler Jaume Serra i el contracte de reforç del servei d’escombraries al mes d’agost són “totalment infundades”. Pel que fa al cas de les caves Jaume Serra, l’equip de govern sosté que es tracta d’un expedient urbanístic que data del 2009 i que té tots els informes tècnics interns i externs que l’avalen. Respecte al reforç de la recollida de residus, des del govern detallen que la decisió es va prendre el passat de maig, preveient que no s’havia pogut fer el canvi de model i avançant-se a l’increment de residus que es produeix durant la temporada d’estiu. “Era una demanda de tot el govern, necessària i urgent. Ho hem fet per la vía que ens han recomanat els Serveis Jurídics, com vam fer l’any passat”, ha dit Arnau.

Preguntats sobre el porta a porta, el govern té clar que vol fer un canvi en la gestió dels serveis d’escombraries, però admeten que el projecte que actualment hi ha sobre la taula s’ha de replantejar. En aquest sentit, la proposta de l’Ajuntament és que siguin les empreses i els comerços els encarregats de fer la prova pilot del nou porta a porta i, després, implantar-lo per zones segons les necessitats de cada barri. “Ha de ser un projecte de ciutat que compti amb el consens de l’oposició i del veïnat i haurà de començar per les activitats econòmiques”, apunten. L’objectiu és que aquesta primera prova es pugui posar en marxa abans de les eleccions.

Més canvis

També es produeixen canvis a les tinences d’alcaldia: Blanca Albà seguirà sent la primera tintent d’alcalde, Jordi Medina serà el segon, Francesc Xavier Serra passarà a ser el tercer i el quart caurà en mans d’Antoni Palacios.

Pel que fa les presidències d’arees, al capdavant de l’àrea de Territori i Espai Urbà hi haurà en Francesc Xavier Serra i la vicepresidència serà per Antoni Palacios. Finalment, un altre canvi destacat és el de la vicepresidència de l’àrea de Serveis Centrals, que l’ocuparà Jaume Carnicer. Conxi Martínez, en canvi, seguirà a la presidència.

 

FER UN COMENTARI