Es busquen originals del dibuixant de còmics Bernet Toledano per a una exposició a Vilafranca

0
1586
FOTO: il·lustració de Tebeosfera.

Els fills del dibuixant de còmics Bernet Toledano, establert durant molts anys a Pontons, estan preparant una exposició retrospectiva del seu pare de cara a la propera festa major de Vilafranca. Toledano és conegut per les seves aportacions a revistes com Trinca, Mortadelo, DDT, Súper Pulgarcito i TBO.

Precisament divendres de la setmana passada es presentava a Barcelona el llibre 100 años de TBO, una obra exhaustiva que ret homenatge al divulgador i expert en còmics Antoni Guiral i que fa una selecció de trenta dibuixants que van publicar a la revista, entre els quals no hi falta Bernet Toledano, que va crear un dels seus personatges més famosos, Altamiro de la Cueva. Toledano però va donar forma i vida a molts altres personatges com Pep Siglas (Nicolàs, 1952), Serafin Doblones (Din Dan, 1968), Don Vicente deportivamente (Caceta Júnior, 1970), Los Guerrilleros (Trinca, 1970), Juanito er kiko (Trinca, 1970), Serafín i Cia (Pulgarcito, 1972), Ursus y Evaristo (Din Danm, 1972) i Filadelfio Gun (Pulgarcit, 1872).

Per donar forma a l’exposició, que es preveu instal·lar al Fòrum Berger Balaguer, es demana a totes aquelles persones que tinguin en propietat un original de Toledano que es posin en contacte amb els seus fills (al tel 680.375 024) per poder exposar el màxim d’obres possible.

FER UN COMENTARI