El rave és una planta de la família de les crucíferes, de mida petita, sabor fresc i un pèl picant i de la qual en pots gaudir durant tot l’any a les nostres botigues, provinents directes dels nostres camps.
Actualment, tenim camps de raves al Maresme, concretament a Cabrera de Mar, on setmanalment fem sembrades de raves en, aproximadament, 1.500 m2. Des del moment que els plantem fins que els collim passen unes vuit setmanes i anem controlant com creix el bulb. Un dels secrets del cultiu d’aquesta verdura és que necessita un rec freqüent i una terra ben flonja. Una insuficient hidratació faria que les arrels creixessin menys de l’habitual –perquè busquen aigua al subsòl– i el resultat seria un rave menys arrodonit, més picant i amb unes arrels més llargues. Els nostres pagesos fan un seguiment constant per assegurar que la terra és humida i que es compleixen les vuit setmanes de cultiu. Així és com aconseguim uns raves dolços i ben rodons.
A més, treballem amb famílies pageses associades que tenen el mateix amor per la terra que nosaltres i amb les quals compartim informació i coneixements sobre tècniques de cultiu centrades en l’agricultura sostenible, per oferir un producte fresc genuí i de màxima qualitat. En el cas dels raves, aquestes famílies tenen els camps situats al Maresme, on cultiven la varietat de raves punta blanca, més allargats i, com indica el seu nom, amb la punta blanca.
Com collim els raves?
D’altra banda, els collim ben d’hora al matí. Ho fem manualment, els espolsem de terra i en preparem manats que, posteriorment, encaixem per enviar directament a les botigues. D’aquesta manera, el mateix dia que collim els raves, aquests ja arriben a la botiga, assegurant-nos que oferim un producte fresc i directe del camp.
Som pagesos en origen i en essència
Com a pagesos que som, cuidem la terra i ho fem des del respecte pel medi ambient a través de tècniques i procediments amb un mínim impacte mediambiental i que ens garanteixen una producció i un desenvolupament sostenibles, reduint la petjada de CO2 i la petjada hídrica. Tenim més de 1.600 hectàrees de camps de cultiu i arbres fruiters al llarg de l’Eix del Mediterrani, des del Penedès, Terres de l’Ebre, Baix Llobregat, Maresme, Vallès, fins a Múrcia i Sòria.