Calafell serà seu d’un torneig internacional d’hoquei patins

0
164

Calafell serà la seu el dijous i el divendres de Setmana Santa de 2022, els dies 14 i 15 d’abril, d’un nou torneig internacional d’hoquei patins, que organitza l’empresa Mare Nostrum Esport (amb una experiència de deu anys amb un torneig de bàsquet internacional) i que espera portar al municipi un mínim de 500 esportistes. El motiu que aquesta empresa hagi triat Calafell és per les instal·lacions de què disposa al pavelló Joan Ortoll, amb tres pistes, més dues adjacents. L’alcalde Ramon Ferré ha dit que “tenim les millors instal·lacions d’Espanya i podem aprofitar-les per fer turisme esportiu”. I aquesta és l’altra clau de volta del torneig: intentar portar al municipi el màxim de famílies de fora, amb l’excusa de l’esport, i que ajudin a fer rutllar l’economia calafellenca.

Dimarts l’Ajuntament va signar un conveni per quatre anys –prorrogables– amb l’empresa Mare Nostrum Esport per realitzar el torneig entre 2022 i 2025. Encara no hi ha equips confirmats per a l’any que ve (només s’assegura que el CP Calafell hi serà present) ja que tot just s’han començat a convidar clubs.

El primer Torneig Internacional MNE Rink Hockey de Calafell està previst que compti amb un mínim de vuit equips per categoria. N’hi haurà sis: alevina i infantil masculina i femenina, veterans de +35 anys i de +50 anys. Si hi hagués més equips inscrits i no hi cabessin tots, es podria anar a municipis veïns. “Esperem haver d’anar a poblacions veïnes a demanar pistes, voldrà dir que ha estat un èxit, nosaltres no tanquem fronteres”, ha dit Jepi Selva, jugador en actiu del Lleida, vallenc, que l’any passat va veure per primer cop les instal·lacions del Joan Ortoll i va decidir fer el torneig aquí.

Una altra de les prioritats de l’organització és defugir el resultadisme, és a dir, el més important no hi serà guanyar, sinó jugar, passar-ho bé. En aquest sentit, “el torneig estarà obert a tots els clubs d’Europa, tinguin el nivell que tinguin”, ha dit Selva.

La competició compta amb el suport de la Federació Catalana de Patinatge, que hi aportarà els àrbitres. El seu delegat, Benedicte Piqué, ha manifestat que “l’hoquei patins és l’esport nacional de Catalunya i amb aquest torneig fem un salt de qualitat”.

FER UN COMENTARI