Dilluns a la tarda es va presentar públicament la campanya “Jo també soc veïna”, amb l’objectiu de fer arribar un llistat de demandes a l’Ajuntament perquè permeti donar continuïtat a la vida associativa de la ciutat.

Entre els impulsors de la iniciativa hi ha l’associació Can Pistraus, que ha denunciat totes les traves administratives que ha rebut per poder desenvolupar amb normalitat la seva activitat al local social que té llogat des de fa més d’un any al carrer de la Unió. El consistori no li permet ara l’ús de la terrassa interior del local i n’ha dictat el tancament, emparant-se en una queixa d’un únic veí, “sense escoltar les raons legals de l’entitat i quan l’anterior negoci privat, el popular Bar Nostàlgic, l’havia tingut obert durant més de quinze anys”.

Aquesta negativa ha estat el detonant que ha fet que des de Can Pistraus es comencés a gestar la campanya, afegint a la seva causa “els entrebancs administratius de tota mena en què es troben les entitats del municipi”. Segons denuncien des de la nova plataforma, a Vilanova hi ha traves burocràtiques constants no només a l’hora de voler organitzar activitats a l’espai públic, sinó fins i tot en les seves seus socials. “Un malestar que se suma a la mancança històrica d’espais adequats i permanents per organitzar unes propostes d’oci i cultura pròpies”, afegeixen.

Per tots aquests motius, des de la campanya es demana, per una banda, que es promogui l’oci de qualitat i proximitat, en què prevalgui consumir activitat social i cultural també al centre, fora de polígons o espais allunyats on només es pugui arribar amb vehicle privat. Per una altra, reclamen que s’habiliti un equipament cultural permanent autogestionat per les entitats i que s’obri un procés participatiu per crear una ordenança de soroll i vibracions nova, que reservi un paper decisiu a la coordinadora d’entitats “i que garanteixi un equilibri amb el dret a l’oci i la socialització”. Finalment, els membres de la campanya reclamen a l’Ajuntament l’exempció immediata en totes les tasques municipals per a les entitats socials i associacions del municipi, així com un tracte diferent en els processos per a l’obtenció de permisos i llicències cap a les empreses privades. Des de la campanya s’insisteix que “no es demana res que no sigui assumible”.

Per aconseguir fer més pressió i fer conèixer aquest seguit de demandes a tot el municipi, des de “Jo també soc veïna” s’ha començat una recollida de signatures demanant una Audiència Pública perquè el govern municipal doni explicacions sobre la situació que viu l’associacionisme local.

FER UN COMENTARI