Campanya de promoció de la poma roqueta, autòctona de Pontons

0
508
Josep Tutusaus (alcalde), Cristina de la Cruz (consellera comarcal de productes de la Terra), Joan Domènech (pagès) i Carme Holgado (propietària d’allotjaments a Pontons), presentant la campanya.

Hi ha una varietat de poma penedesenca, concretament pontonenca, la poma roqueta, la producció de la qual està en franca regressió. Són ben pocs els pagesos que s’hi dediquen i cada cop hi ha menys pomerars a Pontons. En canvi, segons l’alcalde Josep Tutusaus, el cultiu de la vinya, de la varietat parellada, va a més.

Per ajudar a promocionar aquesta varietat autòctona de poma pontonenca, l’Ajuntament, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, pagesos, restauradors i allotjaments del poble duen a terme d’aquí al 12 de desembre una campanya de promoció de la poma de Pontons, ara que ja està tota collita. La campanya consisteix en què les allotjaments turístics del municipi oferiran uns vals de descompte per comprar poma roqueta a les botigues de Pontons i també si es consumeix algun plat elaborat amb pomes als restaurants de la localitat. A la campanya hi prenen part dos productors, cinc restaurants, tres comerços i set allotjaments.

La consellera comarcal de Productes de la Terra, Cristina de la Cruz, explica que la roqueta “és una poma petita, cruixent, un pèl àcida i molt apreciada pels restauradors”. Carme Holgado, propietària d’allotjaments, hi afegeix que “té molta vitamina C, és antioxidant i té un sabor molt diferenciat amb el de les pomes que hi ha al mercat”. Segons Joan Domènech, pagès de Pontons, “el fet d’estar a 600 metres d’altura afavoreix que els gustos estiguin més potenciats, la fruita agafa més l’acidesa a la muntanya”

FER UN COMENTARI