Els Castellers de Vilafranca dimiteixen de la Junta de la Coordinadora

0
2360
El president dels verds, Joan Badell, i el cap de colla, Toni Bach.

Els Castellers de Vilafranca han presentat la dimissió de la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, de la qual n’havien format part sempre i ara en tenien una vicepresidència. El que ha fet esclatar la crisi, el detonant d’una relació que des de fa molts anys ha estat tensa per raons diverses, han estat les divergències a l’hora de gestionar els drets d’imatge de les colles en les actuacions castelleres per a les retransmissions televisives. La temporada avança, ja és gairebé a l’equador, s’acosta el primer intent de castell de deu dels verds, i les posicions segueixen molt allunyades.

Els Castellers acusen la Coordinadora “d’incapacitat manifesta de gestionar els drets d’imatge de forma col·lectiva”. Afirmen que “mai hem posat, ni posarem cap impediment per cedir als actors implicats els nostres drets d’imatge gratuïtament”.

En la darrera assemblea de la Coordinadora, al mes de març, es va aprovar amb un 82,6% de vots a favor i un 9,3% en contra l’acord de cessió dels drets d’imatge i de comunicació de les colles a la Coordinadora per a les retransmissions de les diades (tant per televisió com per internet), per tal que la Coordinadora pugui negociar de forma col·lectiva les retransmissions amb la Generalitat, TVC i Estrella Damm.

El president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell, afirma a La Fura que “n’estem farts: en una junta on la majoria de decisions no hi estem d’acord, que rebem menyspreu constant, que si som insolidaris, que si som pesseteros, i no és veritat, per coherència pleguem”. A més, Badell creu que “si en quatre mesos no s’ha resolt el tema, o bé no en saben o bé no tenen ganes de resoldre-ho”.

Què passarà en endavant? Segons Badell, és molt senzill: com fins ara: o bé cedim els drets de cada actuació directament a La Xarxa de Televisions Locals, o bé afegim al contracte que cedim els drets al contractant perquè els cedeixi a la Xarxa”, com van fer a Altafulla.

FER UN COMENTARI