Voleu més motius perquè Catalunya sigui un estat? Aquests dies l’estat espanyol ha pagat als propietaris de les autopistes de Madrid l’equivalent a deu anys d’inversions a Catalunya. Ho voleu tornar a llegir? Voleu formar part de l’estat espanyol que ens nega els drets bàsics i fonamentals per ser ciutadans de Catalunya? Us agrada la marginació? Accepteu aquesta discriminació? Us agrada formar part de l’Estat espanyol i haver de pagar impostos de forma religiosa, i després no tenir res per no creure en res? Sabeu que la majoria de les inversions públiques de l’Estat espanyol (ja suficientment baixes) no s’acaben executant?

Voleu tenir hospitals normals per poder-vos curar de les vostres malalties normals? Voleu tenir escoles públiques normals amb més professors? Voleu que els vostres fills tinguin accés al coneixement i a la ciència? Voleu que els vostres fills aprenguin el català, una llengua perseguida i odiada per l’Estat espanyol?

Recordeu el boicot al cava? Us penseu que ja s’ha acabat? Sabeu quin és el creixement dels productors espanyols de cava gràcies al boicot que s’ha fet contra el cava català? Us imagineu que els francesos fessin un boicot al champagne? Us penseu que els italians serien capaços de fer un boicot al formatge parmesà?

Quin és el peatge real, històric, que paguem els ciutadans catalans per formar part de l’Estat espanyol? Voleu saber les inversions de l’Estat espanyol que ha fet en els trens de Rodalies? Sabeu que el tram de 40 km entre Tarragona i Vandellòs és l’únic del mediterrani que té via única? Sabeu que fa quinze anys que l’Estat espanyol té pendent aquesta inversió? Sabeu la discriminació que practica l’Estat espanyol amb el port de Barcelona, negant de forma sistemàtica una connexió ferroviària? Sabeu el boicot que ha fet l’Estat espanyol amb l’aeroport d’El Prat, negant connexions internacionals, afavorint –lògicament– l’aeroport de Barajas? Sabeu que l’Estat espanyol impedeix el desenvolupament normal de totes les activitats econòmiques de Catalunya? Aleshores, responent a totes aquestes preguntes, considereu que Catalunya no podrà ser un estat normal, en què les persones puguin ser considerades com a ciutadanes normals? Aleshores voleu continuar formant part de l’Estat espanyol? Voleu que us prenguin el pèl o voleu anar a una barberia on us puguin tallar els cabells de forma normal?

FER UN COMENTARI