Les prop de 250 persones que integren la comunitat vilafranquina de l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, coneguts popularment com a mormons, estrenaran nova església a finals d’any. Les obres de construcció del nou equipament, situat en uns terrenys de 6.500 m2 al barri del Molí d’en Rovira, avancen a bon ritme i tot fa preveure que entre novembre i desembre pugui entrar en funcionament. Així ho ha explicat el bisbe mormó de Vilafranca, Pere Borrut, que destaca la seva voluntat “d’obrir l’església a tota la ciutadania i anar més enllà d’un simple centre de culte”.

Per a 200 fidels

El nou edifici, de més de 600 m2, contempla un saló sacramental amb capacitat per a més de 200 persones, al voltant del qual s’articulen una sèrie d’aules, una pila baptismal i el centre d’història familiar, on membres de la comunitat poden fer recerca genealògica. I és que, pels mormons la família és el més sagrat. De fet, entre els seus postulats destaca la creença que la família pot existir tant en aquesta vida com en l’eternitat.

La paraula de la saviesa

Al recinte exterior s’hi preveu habilitar una pista de volei i un pàrquing, que també es podrà utilitzar com a pista de futbol i bàsquet, gràcies a porteries i cistelles mòbils. “Fomentem l’esport entre els membres de la comunitat”, explica Borrut, que subratlla que es tracta d’una qüestió relacionada amb “la paraula de la saviesa”, un codi que anima als fidels a seguir un estil de vida saludable i a abstenir-se de consumir begudes o substàncies nocives com el cafè, el te, l’alcohol, el tabac i les drogues. “Per nosaltres viure és una gran benedicció i el cos ha d’estar en harmonia per poder ajudar als altres”.

Amb delmes de tot el món

Els terrenys es van adquirir a l’Ajuntament per 1.350.000 euros, que s’han costejat mitjançant delmes de tot el món. Els delmes són les donacions que els membres de la comunitat paguen per finançar els seus temples i congregacions i que es concreta amb la desena part dels seus ingressos anuals. A més, els mormons van fer una aportació extra de 50.000 euros per urbanitzar el carrer dels Plàtans, que dóna accés al barri.

La comunitat mormona compta amb prop de 17,5 milions de fidels a tot el món. La seva presència és especialment notable a l’estat nord-americà de Utah, on constitueixen la majoria de la població. A la capital, Salt Lake City, s’hi troba el major centre religiós i espiritual dels mormons. “Som cristians, creiem amb Déu i som seguidors dels ensenyaments de Jesucrist”, aclareix Borrut, que també destaca que la seva doctrina prescriu ajudar als altres, ser honestos, ser servicials i dignes de confiança.

A Vilafranca, la comunitat mormona es reuneix cada diumenge a les 10 del matí. Aquest diumenge se celebrarà la trobada anual amb els líders de l’estaca, la seva diòcesi. Serà una trobada especial. I és que serà l’última que acollirà l’actual seu, ubicada als baixos de l’avinguda del Garraf 24.

FER UN COMENTARI