El Jutjat Penal núm. 3 de Vilanova va fer pública divendres una sentència condemnatòria, que no és ferma, contra l’exalcalde Jordi Girona, la secretària municipal Victoria Ripollés i els arquitectes Pep Soler i Miquel Cols perquè durant molts anys Soler va actuar com a arquitecte de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, alhora que s’adjudicaven nombrosos projectes a l’estudi Hèlix, del qual n’és soci. I ho feia amb la firma de l’aleshores alcalde, Jordi Girona, i el consentiment de la secretària municipal, que era l’encarregada de fiscalitzar-ho.

Hèlix es va endur projectes com la redacció del projecte de la llar d’infants dels Monjos, el de la via cívica entre els Monjos i la Ràpita, el tancament de l’escola Doctor Samaranch, el pàrquing del mercat, la coberta del castell de Penyafort, la rotonda de la cruïlla de Cal Rubió i un llarg etcètera.

La qui s’ha endut la pitjor part de la condemna és la secretària, ja que se la condemna a cinc anys i mig d’inhabilitació; en canvi, per a l’exalcalde, que va governar amb majoria absoluta entre 1979 i 2011, és testimonial, ja que se l’inhabilita per a càrrec públic durant nou anys per prevaricació, quan ja està jubilat; i també per als dos arquitectes és testimonial (3.600 euros de multa i dos anys de suspensió de càrrec públic) si es té en compte que es van adjudicar projectes per valor d’1,3 milions d’euros, segons denuncia ERC, i que ja han estat condemnats en anteriors sentències a retornar 155.000 euros a l’Ajuntament. Unes quantitats que no han estat satisfetes perquè, segons relata el regidor republicà Josep Arasa, l’actual govern local, també socialista, no reclama; i no només això, sinó que ha estat pagant la defensa dels denunciats. ERC també demana que més enllà de la sentència, els actuals governants municipals que ja formaven part del govern local socialista durant l’època d’activitats il·legals, assumeixin responsabilitats i dimiteixin.

Val a dir també que la sentència absol l’exalcalde i la secretària dels delictes de tràfic d’influències, aprofitament d’informació privilegiada, usurpació de funcions públiques i negociacions i activitats prohibides a funcionaris públics. L’Ajuntament considera que la seva gestió sempre va ser correcta.

3 COMENTARIS

  1. Crec que algunes de les informacions que s’anomenen en l’article no s’avenen amb la realitat, i les declaracions del regidor d’ERC estan desviades de la realitat d’una forma clara i malintencionada. Crec sincerament que abans de publicar segons quines coses, un mitjà de comunicació com el vostre, hauria com a mínim de contrastar la informació, i no donar per vàlida la que vingui d’un regidor o partit polític

  2. El d’erc és malintencionat, però els delinqüents són uns sants? Quin riure… Que el jutge hagi sigut benèvol no disculpa 21 anys de monopoli i amiguisme il·legal amb calers del contribuent. I segueixen amb majoria absoluta.
    Per què no els hi obriu un compte corrent per a que qui vulgui els ingressi uns €? i a la resta ens doneu una alcaldia decent i neta.

FER UN COMENTARI