Creix un 10% el nombre de visitants al festival Vijazz de Vilafranca

0
1170
foto: Lorenzo Duaso

El festival Vijazz Penedès va tancar diumenge la seva onzena edició amb un augment més que considerable de visitants i de vendes, segons fonts de l’organització, l’Acadèmia de Tastavins del Penedès. Més de 55.000 persones van gaudir el passat cap de setmana del festival i de les seves activitats, 5.000 més que l’any passat, amb un creixement del 10%.

Pel que fa a les vendes, els tiquets degustació venuts van incrementar-se un 8% respecte l’any anterior i els visitants valoren la bona qualitat dels productes oferts pels cellers participants.

Tampoc s’han quedat enrere els bons resultats dels maridatges, que han incrementat en un 50% els participants i, el primer dia de festival, s’havien exhaurit pràcticament la meitat de les places pels 26 tastos. Com a novetat d’aquest Banc Sabadell Vijazz, es va celebrar un cicle de maridatges exclusius a l’Agrícol, recentment reformat; una proposta amb productes prèmium del Penedès dels cellers Can Feixes, Llopart i Parés Baltà, que va tenir bona acollida.

La plaça Jaume I, on hi va haver els concerts gratuïts dels quatre caps de cartell (Dianne Reeves, Jazz – The Story, Christian Scott aTunde Adjuah i The JB’s James Brown Original Band), va estar plena de gom a gom durant els concerts dels tres dies, amb una zona de cadires ja plena a l’inici de cada concert i la resta de públic envoltant a peu dret la plaça, davant les escales de la basílica de Santa Maria.

Aquest any es va celebrar a més, per segon any, el cicle de concerts solidaris Elles i el Jazz al claustre de Sant Francesc, amb Joan Chamorro i Andrea Motis (amb entrades exhaurides abans de començar el festival), Violetta Curry i Mayte Alguacil. També hi va haver el primer Concurs Culinari amateur organitzat pels Tastavins Penedès i Ametller Origen, amb 15 participants i victòria per a Maribel Carbó amb el plat “swing de marinats”.

FER UN COMENTARI