Just darrere el cementiri de Vilafranca, a tocar del camp de futbol de l’Espirall i la zona d’horts urbans, hi ha un abocador autoritzat de runa que, per la CUP “en les darreres setmanes ha crescut desmesuradament”. Segons denuncia aquesta formació, en l’abocador –que està situat en un terreny qualificat pel POUM com a zona verda- hi podrien haver restes o traces de fibrociment d’amiant (uralita).
IMG_2041A simple vista es pot constatar que hi ha diverses tipologies de runes i materials que, per als cupaires, “poden ser potencialment perillosos per a la salut pública, com bigues metàl·liques o restes de coberta”. A més, des de la formació alerten que no s’ha fet res per tancar i protegir aquest espai, tot i l’evident perill que suposa l’acumulació de material de tot tipus en una zona molt de pas. “No ens qüestionen si és un abocador autoritzat o no, sinó la idoneïtat d’aquest, ja que degrada el terreny i compromet l’ús posterior que es vulgui donar a aquest sòl”, comenta el regidor Marcel Martínez.

És per això que des del grup municipal de la CUP es demana que se solucioni de manera immediata la manca de seguretat d’aquesta abocador. A més, aquest mateix dilluns han registrat oficialment a l’Ajuntament diverses preguntes per tal d’aclarir l’origen dels materials.

FER UN COMENTARI