El Consell Polític de la CUP, l’òrgan executiu de la formació a nivell nacional, es reunirà aquest dissabte a Vilafranca per decidir si dóna o no suport als pressupostos catalans. El Consell tindrà lloc al Casal Popular de Vilafranca al llarg de tot el matí i comptarà amb la participació d’una seixantena de representants de les 13 territorials que la CUP té arreu del país, a més dels diputats de la formació al Parlament.

Prèviament, entre ahir dimecres i demà divendres, les 13 territorials catalanes s’hauran reunit amb la seva respectiva militància per decidir el seu vot. La territorial del Penedès, que comprèn els militants de les quatre comarques que integren la vegueria (Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i Anoia), es trobaran avui dijous a les vuit del vespre a l’Auditori de Vilafranca. Es preveu que hi assisteixin uns 200 militants que podran votar “sí” o “no”. Marcel Martínez, cap de llista de la CUP a Vilafranca, ha explicat que “com a militant no és gens fàcil prendre una decisió perquè hi ha molta pressió mediàtica i un xantatge permanent per part d’ERC i CiU”.

Els representants de cada territorial (el nombre varia en funció de la força de cada secció) seran els encarregats de fer arribar els respectius resultats al Consell Polític de dissabte. Els resultats es traslladaran mitjançant el vot ponderat, és a dir, els representants de cada territorial reflectiran proporcionalment tant el percentatge de vots a favor del “sí” com el percentatge a favor del “no”. Després de votar els diferents punts de la proposta de pressupost presentada per Junts pel Sí, se sabrà si el govern català ha aconseguit convèncer la CUP per aprovar els comptes o si, per contra, s’hauran de preparar per a unes noves eleccions.

FER UN COMENTARI