L’endemà mateix que la CUP denunciés l’existència d’un abocador incontrolat darrere el cementiri de Vilafranca on hi havia també material cancerigen com uralita, l’Ajuntament de Vilafranca va procedir a la seva retirada. Aquestes feines, segons la Candidatura, han costat 9.825,20 euros “uns diners que han hagut de pagar totes les vilafranquines per la deixadesa del govern” explica la regidora Laia Santís.

Abocador-EspirallLa CUP va entrar una bateria de preguntes a l’Ajuntament que passat un mes el regidor d’Urbanisme, JM Martí, va contestar. Segons han explicat, el regidor ha admès que el juliol del 2015 es va autoritzar que en aquesta zona hi hagués un abocador temporal per deixar-hi la runa de les obres del passeig Rafael Soler. El problema és, segons la CUP, que un any i mig després, aquest abocador continuava obert, sense estar perimetrat com marca la llei i, per tant, accessible per empreses no autoritzades. És per això que al ple de març la CUP va demanar al regidor que s’identifiquessin els autors dels abocaments i se’ls sancionés. La resposta de JM Martí, però, va ser que és impossible identificar-ne els responsables.

Des de la CUP es considera com a “nefasta” l’actuació i gestió del govern en aquest tema i denuncien la deixadesa dels màxims responsables en matèria d’urbanisme: el regidor d’Urbanisme i el director de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, càrrec de confiança del govern de Vilafranca. És per això que demanen que s’assumeixin les responsabilitats, s’utilitzin tots els mitjans disponibles per evitar que es reprodueixi aquesta situació i s’investigui quines empreses poden estar darrere dels abocaments. En aquest sentit, han explicat que els veïns tenen indicis de qui en podrien ser els autors “però els toca a l’Ajuntament investigar-ho”.

FER UN COMENTARI