Darrer tràmit plenari abans que la Companyia d’Aigües comenci la neteja de carrers de Vilanova

0
412

El ple de l’Ajuntament va aprovar definitivament dilluns la internalització del servei de la neteja de carrers desestimant totes les al·legacions presentades, va donar el seu ok a la subrogació del personal que presta el servei actualment i va iniciar la liquidació del contracte actual amb l’empresa Valoriza. Serà la Companyia d’Aigües de Vilanova i la Geltrú la que s’encarregui de la neteja viària a partir, si no hi ha cap contratemps, de l’1 d’abril de 2022. La intenció inicial era que comencés el passat mes de juliol, però la ralentització de la fabricació de vehicles industrials ha fet, segons la regidora de Medi Ambient, Marta Jofra, que s’endarrerís.

El contracte amb la Companyia d’Aigües serà per vuit anys, restableix unes freqüències de pas mínimes fins ara inexistents, i farà que també arribi la neteja als polígons industrials.

La titular de Medi Ambient creu que “la gestió directa hauria de ser l’opció per defecte, i no l’excepció”, perquè és “més eficient i dona millor servei”. En aquest sentit, Jofra va criticar que en les al·legacions, el sindicat UGT “qüestiona fins i tot les competències de l’Ajuntament per internalitzar els serveis”.

PSC i Ciutadans s’hi van posicionar en contra. El socialista Gerard Llobet no veu clara la “sostenibilitat econòmica” de la municipalització, com tampoc que dins l’empresa hi convisquin dos règims laborals diferents. Erika Quintero (Cs) tem que “si l’Ajuntament no té liquiditat un sol mes i no pot avançar els 280.000 euros a la Companyia d’Aigües, es posarà en perill la seva economia”.

FER UN COMENTARI