El banc dolent cedeix 19 pisos a l’Ajuntament del Vendrell per destinar-los a lloguer social

0
433

L’Ajuntament del Vendrell i la Sareb han arribat a un acord per a la cessió de 19 pisos ubicats majoritàriament al nucli vendrellenc, per tal que es pugui destinar a lloguer social. El conveni, per quatre anys, és ampliable, ja que l’anomenat banc dolent en té uns 90 al municipi. Aquests 19 són, segons l’alcalde Kenneth Martínez, els que és més fàcil d’entrar-hi a viure en poc temps ja que es troben en bon estat i no hi calen reformes, o ben poques. I anuncia que n’hi haurà més.

El conveni contempla que l’Ajuntament abonarà 225 euros al mes a la Sareb per al lloguer d’aquests pisos, i els llogarà a preus baixos, mai superior a aquests 225 euros. Serveis Socials serà qui determini a qui s’adjudica cada pis.

Es dona la circumstància que deu dels dinou pisos estan ocupats il·legalment, i si des de Serveis Socials es considera que els ocupants reuneixen les condicions de pobresa per tenir-los en lloguer social, tindran prioritat i no n’hauran de marxar.

Actualment es calcula que al Vendrell hi ha un miler de pisos no habitats i que són propietat de grans tenidors (bancs, immobiliàries i promotores que en tenen més de tres). Des de fa dos anys, se’ls ha augmentat un 50% l’IBI a tots si no els posen al mercat.

FER UN COMENTARI