El CAP Botafoc del Vendrell entra en servei aquest dilluns

0
2481
Visita de les autoritats al CAP, divendres passat.

Aquest dilluns, 15 de juny, entra en funcionament el nou CAP Botafoc del Vendrell, al qual s’hi traslladen tota l’oferta assistencial de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Vendrell: la pediatria comunitària per a la població de 0 a 15 anys; especialitats pediàtriques (consultes externes) que es desenvolupen al CAP i a l’Hospital del Vendrell; infermeria obstètrico-ginecològica (llevadora); odontologia; i consulta de salut mental i psicologia infantil-juvenil. El nou ambulatori es posa en marxa en un context de descongestió dels serveis sanitaris com a conseqüència de la millora de la situació del coronavirus, però ho fa amb especial control sobre l’aforament a les sales d’espera per tal de respectar la distància de seguretat i amb la segregació de les zones covid i de no covid. Inicialment, l’activitat al centre de salut Botafoc s’havia d’iniciar al mes de setembre, però s’ha accelerat per tal d’alleugerir l’actual CAP del Vendrell just abans de l’inici de l’estiu.

El centre de salut Botafoc és gestionat per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, amb l’Hospital del Vendrell com a centre de referència. Aquesta ABS presta assistència al Vendrell, però també a Albinyana, la Bisbal, les Peces i Santa Oliva, amb una població de referència de 47.252 habitants. L’horari d’obertura del centre és de 8 del matí a 8 del vespre dels dies laborables, amb telèfon 977 13 46 69. Els caps de setmana i festius, les urgències en horari diürn s’atendran al CAP del Vendrell i de nit a l’Hospital. Al CAP del Vendrell hi quedarà centralitzada la medicina i infermeria familiar i comunitària, l’atenció continuada, la consulta de salut mental i psicologia d’adults i treball social.

Amb hemodiàlisi
El CAP del barri Botafoc (Av. Baix Penedès, núm. 94) inclou dispensari mèdic i centre d’hemodiàlisi, de 745 m2, amb vint boxes i capacitat per al tractament de 80 pacients (actualment a la comarca hi ha 50 pacients que necessiten el servei).

L’edifici del CAP, de 1.280 m2, consta de dues plantes: als baixos amb accés al carrer s’hi troba l’Equip d’Atenció Primària amb 18 consultes, tres boxs d’extraccions i una aula d’educació sanitària; el semisoterrani acull un centre d’hemodiàlisi gestionat per Fresenius i les dependències de suport logístic del centre.

El projecte ha suposat una inversió de 5.270.000 euros: 2,5 milions per al dispensari mèdic, més 270.000 euros en equipaments, a càrrec de la Xarxa Santa Tecla; i 2,5 milions més per al centre d’hemodiàlisi, a càrrec de Fresenius, entre l’obra civil i l’equipament.

FER UN COMENTARI