El Cavatast 2018 ja posa el cava en fresc

0
1252

Del 5 al 7 d’octubre tindrà lloc a Sant Sadurní la 22a edició del Cavatast, enguany amb 51 expositors disseminats pel tram baix de la rambla Generalitat. D’aquests, 36 corresponen a caves (una menys que al 2016), deu són de gastronomia i cinc, institucionals. El Cavatast té un pressupost de 300.000 euros, l’organitza l’Ajuntament i Banc Sabadell n’és el patrocinador.

Tres dies de cava al carrer

La fira de la capital del cava manté els horaris d’obertura: divendres de 9 del vespre a 11 de la nit, dissabte d’11 a 11 (en tancar, el grup Tremendos oferirà un concert, al carrer Raval) i diumenge, d’11 a 9. Els mateixos horaris farà la botiga del Cavatast, ubicada al capdavall de la rambla; l’any passat va vendre més de 1.700 ampolles de caves que servien durant la  fira. Els preus de venda es mantenen: quatre tiquets de cava costen cinc euros; quatre tastos gastronòmics, sis euros; i la copa Riedel en val cinc (tres, en cas que sigui de lloguer). Per evitar cues, hi ha l’opció d’adquirir els tiquets i la copa de manera anticipada, entre el 25 de setembre i el 5 d’octubre, a l’Oficina de Turisme o a l’InstanTicket de Banc Sabadell. Un altre servei que s’oferirà a la ciutadania serà el de respondre consultes que es formulin via whatsApp, al tel. 670 063 699. La inauguració anirà a càrrec de la periodista especialitzada en vins i caves, Ruth Troyano.

L’alcalde Josep M. Ribas afirma que el Cavatast “fem territori”, com demostra que a hores d’ara ja no hi ha pràcticament habitacions lliures per pernoctar durant la fira a la comarca. També s’ha posat com a deures convèncer les caves sadurninenques que no tenen estand al Cavatast per tal que hi prenguin part en anys propers.

Botigues al carrer i mercat d’artesania

En paral·lel a la fira hi haurà una bona colla d’actes. Així, Som Sant Sadurní organitza durant els tres dies la fira d’artesans, amb una vintena de parades oberta amb el mateix horari que el Cavatast, a la part alta de la rambla. Els que tinguin la targeta de fidelització de l’entitat comercial disposaren de descompte a les atraccions infantils. També organitza un concurs d’aparadors, un circuit de patins a la plaça de la Vila (diumenge al matí) i concert de l’escola de música a la tarda, i durant tot el diumenge, el Diumenge Shopping Day, amb 13 establiments que trauran la botiga al carrer (carrer  Montserrat), i setze més oberts a l’eix comercial de la vila. A més, disposarà d’una carpa on es vendran bosses reciclades de lones ja fetes servir, a benefici de la Fundació Mas Albornà.

La Setmana del Cava canviarà de nom

El secretari de la Confraria del Cava de Sant Sadurní, Josep M. Martí, va informar durant la presentació del Cavatast que la Setmana del Cava canviarà l’any que ve de nom, ja que organitza quasi un mes d’actes. Tot i que la seva presentació serà dimecres vinent a Barcelona (en serà la 37a edició), Martí va avançar que durant el Cavatast l’habitual trobada de plaques de cava serà dissabte al matí a Castellroig; i que al vespre hi haurà el pregó amb presència dels ambaixadors del cava. La Sidral Brass Band portarà la gent en cercavila des del Cavatast fins a la plaça de la Vila, on es farà un espectacle i s’acabarà amb un brindis amb cava per a mil persones.

 

En setmanes posteriors, la Confraria organitza el lliurament de premis del concurs d’aparadors (11 d’octubre); la jornada solidària de portes obertes a les caves (12 d’octubre) enguany amb 25 caves i un creixement del 50%; el sopar d’investidura (19 o 26 d’octubre), la cursa País del Cava (28 d’octubre) i la Nit Solidària del Cava a benefici de Càritas (23 de novembre).

FER UN COMENTARI