El Círcol Catòlic de Vilanova impulsa un cicle de teatre jove, per a joves

0
150
Joves de l’Escotilló Teatre, interpretant una peça de creació pròpia.

El T-Jove, o PlaTea Jove, és un cicle de teatre fet principalment per joves i adreçat a tots els públics però molt especialment al jovent, que el Círcol Catòlic impulsa per primer cop amb cinc representacions, una per mes. Segons explica la presidenta de l’entitat, Judit Llaó, “la idea neix en el moment que tenim una companyia residencial que elabora un projecte però li surten poques oportunitats de sortir a representar fora d’aquí”. Un problema que és comú a moltes companyies joves. “Sempre al teatre hi ha es mateixes companyies i actors, i està bé que hi hagi companyies noves”, ha dit la presidenta del Catòlic.

És així com sorgeix el PlaTea Jove. Una mostra de teatre feta per joves actors i actrius i que vol omplir la platea de joves espectadors. per facilitar-ho, el públic menor de 20 anys tindrà un preu especial de 10 euros per representació, que seran 24 euros si s’agafa un abonament per a tres funcions o de 35, per al cicle de cinc funcions sencer. Idèntic preu tindran els socis i sòcies del Círcol Catòlic, mentre que la franja d’edats d’entre 20 i 30 anys ho tindran una mica més car i els de més de 40 anys, encara més.

Cinc obres fins a l’octubre

Obrirà el cicle “Per què els taurons” (25 d’abril), un projecte de l’Institut del Teatre, que es reestrenarà a Vilanova, amb el vilanoví Àlex Pereira com a director. El 16 de maig la Companyia Binocles (resident al Catòlic) interpretarà “L’última trinxera”. El 6 de juny, una comèdia romàntica, “36 preguntes que faran que t’enamoris”. Després del parèntesi d’estiu el cicle tornarà amb el monòleg “Carrer de Txernòbil” (19 de setembre), creat a partir de l’experiència de la vídua d’un bomber de la central nuclear; i com a cloenda, “Bruna, el musical” (17 d’octubre).

L’alcaldessa Olga Arnau ha valorat positivament la iniciativa de “crear un espai per fer un viver de persones emprenedores en les arts escèniques i que algun dia puguin retornar a Vilanova per presentar el que creen”.

FER UN COMENTARI