El govern de Vilanova fa públic el pla de xoc econòmic i social contra la covid-19

0
342
Blanca Albà, Olga Arnau i Marta Jodra, presentant el pla de xoc, a l'edifici Neàpolis.

Les líders dels tres partits que encapçalen el govern de Vilanova van presentar dimarts al migdia el pla de xoc social i econòmic de l’Ajuntament per combatre els efectes del coronavirus a la ciutat, amb 127 mesures concretes a curt i a mitjà termini, valorades en tres milions d’euros. El context és prou sabut i el va resumir l’alcaldessa Olga Arnau: 1.965 ERTO presentats a la comarca, amb afectació a 10.319 persones, molts negocis tancats i s’han doblat el nombre de sol·licituds d’ajut per a aliments des de l’inici del confinament (amb 626 famílies i 1.780 persones).

La primera tinenta d’alcaldia, Blanca Albà, ha dit que en l’eix social cal destinar “més recursos humans i econòmics per atendre la urgència i en prevenció”. Tenir més habitatge de propietat municipal, més ajuts a lloguer, reforç de l’atenció domiciliària a la gent gran, una fiscalitat més justa amb bonificacions de tributs, la creació d’una oficina d’eficiència energètica o també l’ampliació de carrils bici i la retirada de places d’estacionament per fer els carrers més espaiosos per als vianants i que puguin mantenir les distàncies preventives, són algunes de les receptes que va citar.

La segona tinent d’alcalde, Marta Jofra, va explicar que les mesures de l’eix econòmic estan orientades a ajudar “que les empreses reprenguin l’activitat i els aturats tornin al món laboral”. Així, sobre la taula hi ha un milió d’euros que han d’anar a empreses de Vilanova (a raó d’un màxim de mil euros per empresa) que demostrin que han perdut ingressos en relació a l’any passat; també hi ha un milió més per a bonificacions (de terrasses, de brossa industrial, del cànon de les guinguetes de la platja…), l’ampliació de terrasses i l’oferiment d’obrir-ne allà on no n’hi havia; fer compres de l’Ajuntament en empreses de l’economia social i solidària i publicar properament un mapa de consum responsable perquè la població hi compri; i fer plans d’ocupació i programes formatius per a aturats.

El missatge final de l’alcaldessa a la ciutadania va ser que “si mesos enrere demanàvem que us quedéssiu a casa, ara diem ‘Quedeu-vos a la ciutat, consumiu a la ciutat” i així entre tots i totes s’ajudarà Vilanova a sortir de la crisi.

FER UN COMENTARI