Els 94 militars van donar negatiu a la prova d’acoholèmia que els van fer, a dos quarts de dues de la matinada, a Granada. A Vilafranca van aturar-s’hi a les dotze del migdia 

El Ministeri de l’Interior ha respost per escrit al diputat Jon Iñarritu Garcia, d’EH Bildu les preguntes que aquest li va fer arribar després que el 29 de setembre un grup de soldats uniformats es passegessin armats per un supermercat de Vilafranca i s’asseguessin a una terrassa a beure cervesa amb les armes a terra.

Segons ha fet públic el diputat basc a través de les xarxes socials, el ministeri afirma que cap dels 94 militars va arribar begut a Ronda (Granada), ja que a dos quarts de dues de la matinada, tretze hores després d’aturar-se a Vilafranca, els van fer un control d’alcoholèmia que va resultar negatiu en tots els casos.

Interior justifica l’aturada a Vilafranca perquè els dos autobusos on viatjaven els legionaris, procedents de França, havien de fer gasolina en un lloc diferent del de la parada i per no deixar l’armament sense vigilància, l’oficial que estava al capdavant del comboi va ordenar-los baixar amb els fusells sense carregar.

Tot i que no indica quina, el ministeri d’Interior ha informat que s’ha corregit l’oficial que estava al capdavant de l’operació.

FER UN COMENTARI