Dissabte 2 de Juliol de 2022
18 C
Vilafranca del Penedès
El Museu Pau Casals ja és un Museu d’Interès Nacional

El Museu Pau Casals ja és un Museu d’Interès Nacional

0
576
El museu Pau Casals ha estat el primer en obrir, aquest cap de setmana. // JORDI PARDO

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat declarar el Museu Pau Casals de Sant Salvador, al Vendrell, com a Museu d’Interès Nacional. El passat 10 de juny la Comissió Executiva de la Junta de Museus de Catalunya va valorar favorablement la proposta que la direcció General del Patrimoni Cultural havia presentat al Govern per la declaració del Museu Pau Casals com a museu d’interès.

Per al Govern i la comissió, el museu té un gran valor patrimonial a causa de l’edifici mateix, les col·leccions que conté i la memòria que recull al voltant de la figura de Pau Casals, un dels músics més rellevants del segle XX. L’objectiu principal del Museu Pau Casals és conservar, preservar i difondre la vida i obra del músic a través del patrimoni artístic i documental de què disposa. A més, el museu també té un fons d’art amb obres d’artistes catalans de finals del segle XIX i inicis del XX i un conjunt de pintures del segle XVIII de Francesc Pla o escultures de Josep Llimona o Josep Clarà.

La Vil·la Casals, la casa que Pau Casals es va fer construir el 1910 a Sant Salvador, el barri marítim d’El Vendrell, és la seu del museu que porta el seu nom. La casa, d’estil noucentista, era inicialment una casa d’estiueig però Casals hi va viure fins al 1936 quan es va veure obligat a marxar a l’exili.

La Fundació Pau Casals

La Fundació Pau Casals va ser creada l’any 1972 per Pau Casals i la seva dona, Marta Montañez, amb l’objectiu de preservar el patrimoni que hi havia a la casa de Sant Salvador.

FER UN COMENTARI